Dit weekend weer wordt er weer volop Halloween gevierd!

Foto: CC0 Creative Commons / fotomek

Hoewel Halloween eigenlijk pas op 31 oktober plaatsvindt, kun je het aankomende weekend al volop griezelen in onze stad! Op de facebookpagina Halloween in Oosterhout staan alle activiteiten. Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Winkelcentrum Arkendonk

Kinderen t/m 12 jaar op vrijdagavond 28 oktober meedoen aan de spookachtige speurtocht op Winkelcentrum Arkendonk. Activiteiten Commissie Oosterhout zorgt voor spookachtige muziek een een ‘spooky’ sfeer op het winkelcentrum. Er zullen diverse enge wezens rondlopen om je de stuipen op het lijf te jagen. En voor alle kinderen die meedoen aan de speurtocht ligt er een lekkere traktatie klaar bij de DJ op het plein.

Bruisende Binnenstad

In de binnenstad is het maar liefst 3 dagen griezelen. Op vrijdagavond start om 19.00 uur een lampionnenoptocht. De lampionnentocht trekt van Arendshof, Arendstraat, Kerkstraat naar de Markt. Op de Markt kan iedereen genieten van een spectaculaire Halloweenshow. Op zaterdag kun je je tussen 13.00 en 17.00 uur gratis laten schminken, een halloweenballon scoren of op de foto met vampierenpaar. Daarnaast is er volop straattheater in de binnenstad. Op koopzondag is er tussen 13.00 en 17.00 uur weer volop straattheater met mobiele Halloweenacts.

Oud-West

Zaterdag kun je tussen 17.00 en 21.00 uur griezelen in de wijk Oud-West. Van de Pottebakkerstraat tot aan de Molenstraat van De Laverie tot de Wilhelminalaan er is een hele route af te leggen. Vanaf woensdag 26 oktober kun je onderstaande poster duidelijk zichtbaar voor je raam ophangen als je mee doet als spookhuis. De organisatie heeft haar Halloweentent staan bij Wilhelminalaan 88.

Slotjes-Oost

Op vrijdag kun je in de wijk Slotjes-Oost tussen 18.00 en 20.30 uur meedoen aan Halloween. Alle bewoners hebben een flyer in de bus gehad. Wil meedoen? Hang dan de flyer voor de ramen. Je geeft hiermee aan dat kinderen bij jou aan mogen bellen voor ’trick or treat’. Het enige wat je dan nog moet doen is voldoende snoepjes in huis te halen!

Slotjes-West

Op zaterdag kun je weer gezellig griezelen in Slotjes-West. tussen 15.00 en 16.30 uur in de speeltuin aan de Brabantlaan spookjes knutselen en glittertatoo’s laten zetten en vanaf 18.30 uur is het tijd voor trick or treat in de wijk. De deelnemende huizen zijn te herkennen aan het wijklogo en glow in the dark stickers.

Houthaven

In de wijk Houthaven kun je zaterdagavond een spannende digitale speurtocht doen tijdens de Zombie Night. De speurtocht start om 19.00 uur bij het speelveldje aan de Kuiperijhof. Om mee te doen heb je een mobiele telefoon met internet nodig en dien je vooraf de app TOURtoDO te installeren. Op de Zombie Night ontvang je de inlogcode bij het startpunt.

Beemdenbuurt

Op zaterdag kun je ook in de Beemdenbuurt tussen 18.00 en 20.00 uur meedoen aan Halloween. Op de Facebookpagina van de buurtvereniging kun je een poster downloaden en voor je ramen hangen. Je geeft hiermee aan dat kinderen bij jou aan mogen bellen voor ’trick or treat’. Het enige wat je dan nog moet doen is voldoende snoepjes in huis te halen!

Sterrenbuurt

Ook in de Sterrenbuurt is er op zaterdag een Halloweentocht door de wijk. De tocht start om 19.00 uur bij de tent die staat bij de speeltuin aan de Kometenlaan. De tocht gaat vervolgens door een aantal straten van de wijk. Het vertrek en aankomst zijn op dezelfde plaats. Wil je meelopen? Meld je dan vooraf aan door te mailen naar: [email protected] Uiteraard mogen ouders, verzorgers, opa’s en/of oma’s ook meelopen.

Natuurkundigenbuurt

Op zaterdag kun je ook in de Natuurkundigenbuurt lekker griezelen tussen 19.00 en 21.00 uur. Alle deelnemende adressen worden op een poster gezet die wordt opgehangen op het wijnvat aan de Kamerlingh Onneslaan 16.

Museumkwartier

Zondag wordt het weer griezelen in het Museumkwartier. Om 17.45 uur wordt er verzameld voor het schoolplein van De Touwbaan. Kinderen kunnen tussen 18.00 en 20.00 uur aanbellen bij de huizen waar een poster achter de ramen hangt. Wil je meedoen? Hang dan de poster op. Je geeft hiermee aan dat kinderen bij jou aan mogen bellen voor ’trick or treat’. Het enige wat je dan nog moet doen is voldoende snoepjes in huis te halen!

De Contreie

Op maandag organiseert buurtvereniging “Op de Hoogte’ een Halloweenavond.  Vanaf 19.00 uur kan iedereen door de Contreie en de Kreek lopen. Overal waar een flyer voor het raam hangt kun je aanbellen en de buurtvereniging staat zelf nog versierd op de Hoogte met een kopje koffie of thee.

Kastelenbuurt

Op maandag kunnen kinderen (onder begeleiding van een ouder/verzorger) vanaf 19.00 tot uiterlijk 21.30 uur de Kastelenbuurt verkennen en langs de deuren (voorzien van een poster) om een iets lekkers op te halen.

Vlindervallei

Op maandag is er een Happy Halloween feest in de (Nacht)vlindervallei. Om 19.00 uur start het feest met een griezelverhaal bij de speeltuin aan de Parelmoervlinder. Wie weet wat er verder staat te gebeuren?

Versiering of pakje nodig?

Heb je nog versiering of een pakje nodig? Neem dan eens een kijkje bij de Oosterhoutse Feestwinkel op Winkelcentrum Arendshof (naast Brasserie ’t Arendsnest)!

Organiseer jij ook een Halloweenactivitieit en staat die hier niet tussen? Mail dan naar [email protected] zodat we deze alsnog erbij kunnen zetten!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen