Bijenhoudersgilde Oosterhout schenkt bomen aan FloraliaPark

Foto: Pixabay License / MabelAmber

Het Bijenhoudersgilde Oosterhout schenkt drie lindebomen aan FloraliaPark die op 10 november worden aangeplant.

Bijenhoudersgilde Oosterhout

Het is voor het Bijenhoudersgilde Oosterhout intussen een aardige traditie geworden: het schenken van bomen. Zo’n boom – meestal betreft het een linde (Tilia) – is niet alleen voedsel- en zuurstofleverancier, maar tevens bron van nieuw leven. Zo willen de imkers van het Gilde bijdragen aan het verbeteren van de biodiversiteit. Een gouden stelregel luidt: Hoe groter de diversiteit, hoe groter de stabiliteit. En zo stabiel is het tegenwoordig niet geweest met de natuur.

Drie lindebomen

In het verleden zijn er prachtige exemplaren geschonken aan onder andere het Mgr. Frencken College, aan stichting Pim in Dorst en aan de zusters van Sint Catharinadal, waar ook enkele bijenkasten staan. Ook aan de kerkdorpen Den Hout, Oosteind en Dorst hebben we bomen aangeboden, om ze in moeilijke tijden van expansiedrift vanuit de stad, een hart onder de riem te steken. Het Bestuur van het Bijenhoudersgilde heeft dit jaar gekozen om drie lindebomen te schenken aan FloraliaPark aan de Beneluxweg.

Bijenvolken Floraliapark

Op het Floraliapark bivakkeren sinds twee jaar enkele bijenvolken. Op 18 februari van dit jaar werd Nederland getroffen door een fikse storm, hetgeen een enorme grove den haar kop (en de rest) kostte. In de val nam deze kanjer nog 2 andere boompjes met zich mee. Reden genoeg dus om voor dit park te kiezen. De bijen zullen genieten van het stuifmeel en de nektar, die de bomen zullen leveren. “Ik weet zeker dat zij, samen met onze imkers redeneren dat het in het Park goed toeven is, met andere woorden: Het regent er altijd honing!!!!!”, aldus het bestuur van het Bijenhoudersgilde Oosterhout. Je bent op 10 november om 11.00 uur welkom on bij de aanplant aanwezig te zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen