Blog Burgemeester: “onze eigen Bussel”

Burgemeester Mark Buijs
Burgemeester Mark Buijs
Foto: Gemeente Oosterhout

Onze Burgemeester heeft weer een blog geschreven over zijn belevenissen van de afgelopen week. Deze is gepost op de Facebookpagina van de gemeente Oosterhout:

“Beste Oosterhouters, onze eigen Bussel

Allereerst wil ik iedereen bedanken die ingegaan is op mijn aanbod van een bakje koffie. Het secretariaat gaat kijken hoe deze afspraken zo goed mogelijk in de drukke agenda gepland kunnen worden zodat we zo snel mogelijk met elkaar rond de tafel kunnen, ik zie er in ieder geval naar uit. Bij deze wil ik ook eens de inwoners bedanken die mijn column vaak positief ondersteunen. Het zijn die fijne reacties die mij extra hebben aangezet tot het initiatief van de koffie. Luisteren en in gesprek gaan is volgens mij altijd goed.

Deze week mocht ik een aantal maal in onze mooie Bussel zijn. Een plek waar Christel en ik graag komen. Niet alleen wij komen er graag; heel veel Oosterhouters komen er regelmatig om er een leuke middag of avond te hebben. Zelfs in de ochtend lopen er al mensen binnen om een krantje te lezen en een bakje koffie te drinken. De Bussel is via het theater en de bibliotheek (Theek 5) samen met het VVV-punt een echte plaats van verbinding. Het is door de tijd heen een echte gezellige en gezamenlijke Oosterhoutse huiskamer geworden.

Ik zei al dat ik er deze week weer een aantal malen was. Bij een live uitzending van de ORTS radio, waarbij ook altijd inwoners aansluiten om gezellig te luisteren. Daarnaast was ik er met de BCA, de Business Club Amerstreek, waar ondernemers uit deze hele streek deel van uit maken. Om de zoveel tijd komt dit netwerk bij elkaar om informeel met elkaar te spreken, elkaar te Informeren en soms ook om gewoon steun bij elkaar te vinden als er weer eens uitdagingen zijn.

Bij sommige bijeenkomsten wordt er dan iets vermakelijks of informatiefs georganiseerd. Dit keer was het de bezichtiging van De Bussel. Maar dan letterlijk achter de coulissen. Charlotte Louwers verzorgde dit samen met haar rechterhand Carolina Bliemer voor ons. Een toer door het hele gebouw: theater, bibliotheek en kantoren. Het was zeer interessant en het werd me steeds duidelijker dat het niet eenvoudig is om zo’n prachtige samenwerking onder één dak op te zetten. Zeker met de uitdagingen van de laatste jaren…

Bij de rondleiding werd mij duidelijk waarom deze samenwerking zo succesvol is. Dit komt door de mensen die deze vormgeven. Het verhaal van de zeer betrokken theaterdirectrice toonde de volle passie voor haar vak, de samenwerking en het theater. De kracht en betrokkenheid die werd uitgestraald was zeer inspirerend.

Oosterhout, meer voor elkaar!
Mark Buijs
Burgemeester van Oosterhout”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen