Vandaag start de Nationale week van Respect

Foto: respectfoundation.nl

Vandaag start de week van Respect. De gemeente Oosterhout doet voor het tweede jaar op rij mee aan de week van Respect, die georganiseerd wordt door de landelijke Respect Foundation.

Aandacht voor sport & respect

De Respect Foundation organiseert jaarlijks deze nationale bewustwordingscampagne. Gemeente Oosterhout is sinds 2021 respect gemeente en zet zich daarmee in voor het onder de aandacht brengen van dit maatschappelijke thema. JONG coördineert de activiteiten. Burgemeester Mark Buijs is trotse respect ambassadeur. “Zie elkaar, wees geïnteresseerd, stel vragen en deel een stukje van jezelf. Dan kun je je herkennen in de ander als mens. Ook wanneer er op het eerste gezicht geen enkele overeenkomst lijkt te zijn.” Dit jaar schenken we binnen de gemeente Oosterhout extra aandacht aan respect rondom het thema sport. Zo zal MOOVE tijdens de gymlessen in het basisonderwijs extra aandacht besteden aan het onderwerp respect. Sportief gedrag staat daarbij centraal. Bijvoorbeeld iemand helpen als hij of zij valt of je netjes gedragen ten opzichte van de scheidsrechter. Daarnaast doen ook een aantal scholen, sportverenigingen en sportaanbieders mee.

Kernwaarde

Voetbalclub VV Oosterhout is een van de deelnemende verenigingen. “Respect voor elkaar en voor alle anderen om ons heen is een van de kernwaarden van onze vereniging. Het woord is onder andere opgenomen in onze verenigingsvisie en ook in de kantine is het goed zichtbaar op de wand met kernwaarden. Tijdens trainingen en de wedstrijden in het weekend van 12 en 13 november zullen wij als vereniging ons steentje bijdragen aan de week van Respect, omdat we vinden dat bij onze vereniging er meer dan voetbal alleen belangrijk is en moet zijn.” Naast VV Oosterhout zijn onder andere ook Praktijkschool de Zwaaikom, Curio Effent, Neerlandia, OVV, EOC, Teakwondo en Kidsafety Oosterhout aangesloten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen