Oosterhoutse ondernemer Kristel Groenenboom (36) is Zakenvrouw van het Jaar 2022

Foto: Screenshot Youtube

De Bold Woman Award voor de Zakenvrouw van het Jaar 2022 is maandagavond uitgereikt door minister Micky Adriaansens van Economische Zaken aan Kristel Groenenboom in het Scheepsvaartsmuseum in Amsterdam.

Zakenvrouw van het Jaar 2022

Kristel Groenenboom, directeur van Container Service Groenenboom op Industrieterrein Weststad, is uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2022. De award mocht ze maandagavond in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam in ontvangst nemen uit handen van minister Micky Adriaansens van Economische Zaken. Kristel is met 36 jaar de jongste Zakenvrouw van het Jaar ooit. Ze nam op haar drieëntwintigste het industriële bedrijf van haar vader over. Het werd een succes, ondanks de tegenwerking die ze kreeg als jonge zakenvrouw. Klanten, leveranciers en andere zakenrelaties konden zich niet voorstellen dat zo’n jonge vrouw de baas kon zijn van zo’n groot bedrijf. Nu ze een geslaagde zakenvrouw is, als directeur van Container Service Groenenboom, dat gespecialiseerde containers ontwerpt en bouwt, is ze nog altijd even strijdvaardig. Haar grote passie is het promoten van vrouwen in de techniek.

Motivatie voor vrouwelijke ondernemers

Kristel heeft als prominente vrouwelijke ondernemer al diverse prijzen gewonnen. Ook heeft ze bestuursfuncties gehad bij een regionale afdeling van werkgeversorganisatie VNO-NCW en de Kamer van Koophandel. Maar nog trotser is ze op haar voortrekkerrol als Leading Lady tijdens Girlsday, een landelijke dag die speciaal wordt georganiseerd om jonge meiden kennis te laten maken met werken in de techniek. Kristel ziet haar verkiezing tot Zakenvrouw van het Jaar 2022 en het winnen van de Prix Veuve Clicquot Bold Woman Award niet alleen als een opsteker voor alle vrouwen die voor de techniek kiezen, maar ook als een motivatie voor vrouwelijke ondernemers.

Vrouwen zijn nog veel te bescheiden

Uit recent onderzoek van de Kamer van Koophandel blijkt dat het aantal vrouwelijke ondernemers al sterk is gegroeid. Groenenboom is blij met deze ontwikkeling, maar ze vindt het jammer dat veel vrouwelijke ondernemers er nog vaak voor terugschrikken om te groeien als ze de kans krijgen. Kristel: “Vrouwen zijn nog veel te bescheiden. Als je de capaciteiten hebt om je bedrijf uit te bouwen, moet je dat zeker doen. Het is ontzettend uitdagend om een groot bedrijf te runnen en het geeft veel voldoening.”
Zet vrouwelijke ondernemers op de kaart, was ook het advies van Groenenboom aan minister Sigrid Kaag. In gesprek met de minister pleitte ‘Nederbelg’ Groenenboom niet alleen voor betere handelsrelaties met België en voor het verbeteren van de maakindustrie in Nederland, maar ook voor meer aandacht voor de rol van vrouwen in de techniek. Kristel: “Mannen in de zorg, vrouwen in de techniek: als we allemaal wat minder in stereotypes zouden denken, zou dat volgens mij niet alleen goed zijn voor het personeelstekort, maar ook voor het plezier op de werkvloer.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen