Binnen- en buitenexpositie ‘Onder de rook van ut Gasfabriek’

Foto: Oosterbouwt (via Facebook)

Rondom het bouwterrein van de voormalige Rabobank op het Arendsplein is de expositie ‘Onder de rook van ut Gasfabriek’ te bekijken.

‘Ut Gasfabriek’

In week 43 zijn de houten bouwschuttingen rondom het bouwterrein van de voormalige Rabobank voorzien van een openluchtexpositie over de Oosterhoutse gasfabriek (‘Ut Gasfabriek’) die ooit op die plek te vinden was. Oudere Oosterhouters weten nog dat deze opmerkelijke fabriek er stond. De expositie Ut Gasfabriek vertelt de geschiedenis van die plek, nu deze weer voor een grote verandering staat met het project Arendsplein. De functies van deze plek veranderen van werken en winkelen naar wonen.

Drie onderdelen

Met dit project willen we de Oosterhoutse geschiedenis levend houden. De expositie bestaat uit drie onderdelen:

  • een tijdlijn aan de kant van het Arendsplein,
  • een presentatie van herinneringen aan de zijde van de Kegelstraat
  • een kleine binnenexpositie over ‘van het gas af’ in het winkelcentrum.

Uitbreiding expositie

De zijde aan de Kegelstraat heeft een extra bijzonderheid: die expositie zal de komende maanden worden uitgebreid met verhalen en beelden die inwoners van Oosterhout eraan toevoegen. Het wordt voor elke Oosterhouter mogelijk om zijn/haar
herinneringen aan de gasfabriek te delen. Zo valt er steeds weer iets nieuws te ontdekken! De expositie in de openlucht is natuurlijk op elk moment voor iedereen toegankelijk. Een officieel moment is de opening op 10 november, van 13.00 tot 14.00 uur door wethouder Willem-Jan van der Zanden. Het project wordt na de opening gepubliceerd op doemee.oosterhout.nl. Mensen die verhalen of beelden willen toevoegen kunnen dat straks via dat platform doen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen