Frencken debatteam wint Lions Scholierendebat 2022

Foto: Frencken College

Het Frencken debatteam met Puck Vermetten, Sana’a Salah, Sophie Giesselbach en Marylène Huijbrechts won donderdagavond de zestiende editie van het Oosterhoutse Lions Scholierendebat.

Scholierendebat

De Lions Oosterhout Alm & Donge organiseerde het Scholierendebat – met het Frencken College, het Oelbert Gymnasium en het Dongemond College – dit jaar op het St. Oelbert Gymnasium. De stellingen waren divers: van het al dan niet leggen van zonnepanelen op agrarische grond tot aan het wel of niet oprichten van een Europees leger.

Voorrondes

Na de voorrondes wisten drie van de vier teams van het Frencken de kwartfinales te bereiken. Hierin werd er niet tegen leerlingen, maar tegen volwassenen gedebatteerd. Sommigen namen het op tegen advocaten, anderen tegen gemeenteraadsleden, maar de lastigste tegenstanders bleken toch wel de rectoren. Dit team wist zich namelijk samen met twee teams van het Frencken en een team van het Oelbert te plaatsen voor de halve finale. In deze halve finale kregen leerlingen slechts 10 minuten voorbereidingstijd op een nieuwe stelling, wat dus ook om improvisatie vroeg.

Finale stellingen

Zowel de rectoren als één team van het Frencken wisten zich na deze lastige halve finales te plaatsen voor de finale. In deze finale werd er gedebatteerd over het al dan niet verbieden van ontgroeningen bij studentenverenigingen. Hierbij werd er in de argumentatie vaak met voorbeelden gewerkt, wat leidde tot een zeer humoristisch, maar toch inhoudelijk sterk debat. Deze finale werd uiteindelijk gewonnen door het team van het Frencken waardoor Puck Vermetten, Sana’a Salah, Sophie Giesselbach en Marylène Huijbrechts de felbegeerde wisselbeker in ontvangst mochten nemen! Binnenkort zullen de winnaars de Tweede Kamer in Den Haag gaan bezoeken. Het Frencken debatteam won in 2019 ook het vijftiende Lions scholierendebat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen