Blog Burgemeester: “Hij komt!”

Foto: Gemeente Oosterhout

Onze Burgemeester heeft weer een blog geschreven over zijn belevenissen van de afgelopen week. Deze is gepost op de Facebookpagina van de gemeente Oosterhout:

“Beste Oosterhouters, Hij komt!

Hij komt! Dat gold voor meerdere personen in Oosterhout dit weekend. Met de eerste twee mocht ik vrijdag al kennis maken. Om zes uur vertrok ik samen met Christel vol spanning richting De Bussel, want die avond zouden er daar twee bijzondere mensen gepresenteerd worden. Personen, die de komende jaren in Oosterhout in het algemeen, maar in het bijzonder in Kaaiendonk, een belangrijke rol gaan spelen: de nieuwe prins Mienus XV en de nieuwe Nar.

Vol spanning stonden we samen met de Raad van Elf en hun aanhang, de Dansmariekes, het bestuur van de O.C.S, de Jeugdhofkapel, Hofkapel en de helft van het klein gevolg – namelijk Jaonus Vataon en de Heer Adjudant – op de vloer van de kleine zaal in De Bussel. Na een aankondiging door de voorzitter kwam eerst de nieuwe Nar stralend van de leut binnenlopen. En wat geweldig: het is een dame. En wat voor één: Maaike Caron. Nu kon de avond al niet meer kapot. En toen kwam het moment dat er een nieuwe telg in het geslacht der Mienussen bekend gemaakt zou worden. Wie oh wie zou het zijn? En daar was hij: Tom Rademakers uit Uilendonck die in een prachtig prinsenkostuum kwam binnenlopen, vergezeld door zijn stralende en vorstelijke lach.

Net zoals met hun voorgangers Mienus 14 Paul Oudenhoven en Nar Bas Velthuizen had het castingbureau van de O.C.S. weer prima zijn werk gedaan. Niet alleen Christel en ik hadden dat gevoel, alle mensen in het kleine zaaltje van De Bussel hadden dat. En dat werd ook nog eens bevestigd door de duizenden mensen op de Markt (die overigens ook nog eens door Omroep Brabant in beeld werden gebracht). Ik hoorde alleen maar leuke reacties op de nieuwe leutvorst en zijn nar. Voor beiden was het voorafgaand best spannend, maar die spanning waren ze zo kwijt. Op de Markt stonden beiden al direct ten overstaan van alle Smulnarren en Smulnarrinnen en Snotnarren en Snotnarinnekes uniek en onvervalst te stralen. Chapeau!

De tweede die dit weekend in Oosterhout onder de stralende zon aankwam was niet nieuw maar een heel, heel oude bekende: Sinterklaas. ‘s Morgensvroeg kreeg ik van onze evenementencoördinator Arjan Klijsen – een belangrijke schakel tussen gemeente en de geweldige organisatoren van de intocht, de Circusschool – al een appje. Er lag een boot vlak bij de steiger waar de Sint zou arriveren. De aankomst van de Goedheiligman gaat zelden vlekkeloos, maar dit keer begon zelfs ik hem te knijpen. Gelukkig kreeg ik al snel het bericht dat er voldoende plek was voor de overvolle pakjesboot en dat daarmee het grootste kinderfeest voor dit jaar weer was gered. Je moet er toch niet aan denken dat het niet door kan gaan.

Waren er bij de aanlegsteiger al duizenden mensen aanwezig, dat was ook het geval in de straten op weg naar de Heuvel en op de Heuvel zelf. De medewerkers van onze buitendienst en de verkeersregelaars hadden alles weer prima voor elkaar waarvoor dank. Onderweg in zonnetje van huis naar de Heuvel zag ik de kinderen bezig met krijt op straat, om zo via de prachtigste tekeningen hun liefde voor de Sint te tonen. Later op de Heuvel mocht ik de Sint officieel verwelkomen en kreeg ik zelfs een knuffel van hem. De dag van heel veel Oosterhoutse kinderen – en die van mij – kon niet meer stuk. Er werd nog volop en prachtig gedanst en gezongen die middag.

Het is dan ook niet raar dat ik twee maal per jaar met heel veel plezier en het volste vertrouwen mijn taken overdraag aan twee heel bijzondere mensen: Mienus en de Sint.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen