Voedselbank houdt drie dagen actie ‘boodschap voor een ander’

Foto: Flickr

Op donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 19 november wordt in diverse supermarkten door Goederenbank De Baronie de actie ‘boodschap voor een ander’ georganiseerd.

Stijgende kosten levensonderhoud

Goederenbank De Baronie: “Natuurlijk zijn we allemaal geconfronteerd met de gevolgen van stijgende kosten voor levensonderhoud door de hoge inflatie en energieprijzen. Vandaar dat er meer dan ooit noodzaak is om onze jaarlijkse actie opnieuw te organiseren. Want het aanbod vanuit b.v. supermarkten en hun distributiecentra is nog nooit zo laag geweest. Dit is bijzonder wrang en zo wordt het voor de voedselbank lastig om een kwalitatief goed pakket samen te stellen. Overigens is het beeld en de verwachting dat het aantal mensen wat gebruik moet maken van de voedselbank toeneemt.”

Hoe werkt de actie?

Het winkelend publiek wordt gevraagd de actie te ondersteunen door iets extra’s te kopen en aan de Goederenbank ter beschikking te stellen. Het gaat om droge en houdbare ongekoelde basisproducten zoals rijst, meel, koffie, thee, cacao, suiker, zoet beleg voor op brood, chocomelk, yoki-drink, schoonmaakmiddelen, waspoeder en toiletartikelen zoals tandpasta en shampoo. Verreweg de meeste klanten zijn bijzonder enthousiast en dit levert mooie reacties op. In totaal zijn er ongeveer 300 vrijwilligers die deze actie mede tot een succes proberen te maken, waaronder ook een aantal leerlingen van het Frencken College.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen