Rioolreiniging en -inspectie in de wijken Strijen, Vrachelen en Slotjes

Foto: M.J. Oomen Moerdijk

Het hoofdriool wordt gereinigd, geïnspecteerd en gerepareerd in de wijken Strijen, Vrachelen en Slotjes. Daarnaast worden de werkzaamheden ook op industrieterrein Noord uitgevoerd.

Werkzaamheden hoofdriool

De gemeente laat via Facebook weten dat de firma M.J.Oomen Moerdijk t/m december in een aantal wijken werkzaamheden zal verrichten aan het hoofdriool. Het gaat om reiniging, inspectie en eventueel reparaties aan het hoofdriool in de wijken Strijen, Vrachelen en Slotjes. Ook worden er werkzaamheden uitgevoerd op het industrieterrein Noord.

Wat merk je ervan?

Er bestaat een kleine kans dat het tijdens de reinigingswerkzaamheden gaat borrelen, of dat er water omhoog komt in wasbakken, afvoerputjes of toilet. Het kan ook voorkomen dat door de onderdruk in het hoofdriool een van de stankafsluiters in een woning of bedrijfspand wordt leeggezogen. Op deze manier kan er een lichte rioolgeur in jouw woning terechtkomen, omdat er een open verbinding tussen jouw woning en het gemeentelijk riool ontstaat. Dit kan worden opgelost door de kraan even open te zetten of het toilet door te spoelen.

Exacte tijdstippen niet te geven

De reinigings-, inspectie- en reparatievoertuigen die de werkzaamheden uitvoeren hebben een omvang van een gemiddelde vrachtwagen en staan tijdens het werk voor korte tijd op dezelfde locatie. Het doorgaand verkeer kan voor korte tijd gehinderd worden door de werkzaamheden. Mede door weersomstandigheden kan de planning uitlopen, waardoor niet op voorhand een exact tijdstip en/of locatie van de werkzaamheden kan worden aangegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen