Bianca Buinsters (Gemeentebelangen) stelt vragen over gemis Prikpost Oosterheide

Foto: Bianca Buinsters-van Bragt

Bianca Buinsters-van Bragt (Gemeentebelangen) heeft artikel 39 vragen gesteld aan het college van B&W over de Prikpost op Oosterheide.

Prikpost Oosterheide

Bianca Buinsters-van Bragt van Gemeentebelangen heeft het College van B&W schriftelijke vragen gesteld over het gemis van een Prikpost in de wijk Oosterheide. Bianca: “Oudere inwoners van Oosterheide heeft de fractie van Gemeentebelangen benaderd betreffende de prikpost in de wijk Oosterheide. Deze prikpost zat voorheen in ’t Heem. Omdat ’t Heem is afgebroken is er op dit moment geen prikpost meer in Oosterheide.”

‘Een brug te ver’

Bianca: “De fractie van Gemeentebelangen heeft onderzoek gedaan hoeveel ouderen er in Oosterheide wonen. Op dit moment telt Oosterheide 8.845 inwoners. Dit is de tweede grootste wijk van Oosterhout en er wonen 2.162 ouderen van 65 jaar en ouder. Dit getal is de afgelopen 2 jaar nog gegroeid. Deze ouderen hebben aangegeven dat de brug letterlijk en figuurlijk een brug te ver voor ze is om naar de prikpost te gaan. Dit komt mede doordat ouderen dikwijls slecht ter been zijn en ze geen vervoer hebben om de brug over te gaan.”

Artikel 39 vragen

Bianca wil van het college van B&W weten of zij op de hoogte zijn van deze ontwikkeling en of zij bereid zijn een goed onderzoek te laten doen naar de behoefte van een prikpost in de wijk Oosterheide met partners als Zorroo en de GGD te onderzoeken. Het College van B&W zal schriftelijk op deze vragen reageren of mondeling in de eerstvolgende raadsvergadering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen