Vandaag zendt de overheid weer een NL-Alert controlebericht uit

Foto: NL-Alert

Maandag 5 december zendt de overheid om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Aan de hand van dit controlebericht kun je nagaan of jouw mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

NL-Alert

Veel Oosterhouters ontvangen informatie bij een noodsituatie. Zij hebben NL-Alert ingesteld op hun telefoon. Dat is slim, want via NL-Alert kan de overheid je gericht alarmeren en informeren bij noodsituaties, zoals bij explosiegevaar of een terroristische aanslag. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Op de 1e maandagen in juni en december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. Als je het controlebericht op 5 december ontvangt, is jouw mobiel juist ingesteld. Je weet dan zeker wat je moet doen als je in de buurt bent van een echte noodsituatie.

Testbericht

NL-Alert ontvang je op je mobiele telefoon. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen in het openbaar vervoer. Ontvang je een NL-Alert op je mobiel, dan hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan een normaal bericht. In het testbericht staat duidelijk dat het om een test gaat. Je hoeft dus niets te doen. Het testbericht ziet er zo uit: “NL-Alert 05-12-2022 12.00: TESTBERICHT. De overheid waarschuwt je tijdens noodsituaties via NL-Alert. Je leest dan wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden. Kijk op www.nl-alert.nl *** TEST MESSAGE Netherlands Government Public Warning System. No action required. More information: www.nl-alert.nl/english”

Over NL-Alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties bij jou in de buurt. Denk aan een grote brand, rookwolk met giftige stoffen of terroristische aanslag. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en informeer anderen. Kijk voor meer informatie op de onderstaande website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen