KNSB hoopt op natuurijs: IJSCO staat al in de startblokken

Achieffoto Natuurijsbaan de Elskens
Achieffoto Natuurijsbaan de Elskens
Foto: Henny Brandt voor Oosterhout Nieuws

Schaatsbond KNSB hoopt dat de komende week op natuurijs gereden kan worden. De voorspellingen wijzen daar in ieder geval wel op.

Vorst en winters weer

De schaatsbaan op de IJsmarkt is afgelopen weekend open gegaan, maar het ziet er naar uit dat je mogelijk komende week ook op natuurijs kunt schaatsen. In het Drentse Eelde bleef de temperatuur zaterdag al de gehele dag onder nul, zo meldt Weeronline.nl Daarmee is de eerste lokale ijsdag van de winter een feit. En ook voor deze week wordt er volop vorst voorspeld. Volgens Weeronline.nl zijn de eerste dagen van de week droog en is het vooral in de ochtend behoorlijk koud met lokaal tot 7 graden vorst. Woensdag en donderdag kunnen er winterse buien over het land trekken en blijft het koud winterweer.

Schaatsen op natuurijs

Het ziet er naar uit dat er dus een serieuze kans bestaat dat er kan worden geschaatst op natuurijs. “In 2021, middenin de coronatijd hebben we gezien hoe half Nederland gek werd omdat er natuurijs lag,” zegt manager sportparticipatie Jurre Trouw van de KNSB. “Hoe mooi zou het zijn als we komende week weer lekker buiten konden schaatsen? Maar laten we wel voorzichtig zijn en niet te vroeg het ijs opgaan. Ons advies: houd goed in de gaten wanneer de natuurijsbanen van onze clubs opengaan. Daar kun je altijd veilig schaatsen.”

IJSCO zoekt vrijwilligers

Of natuurijsbaan De Elskens in Dommelbergen-Noord weer open zal gaan is nog de vraag, maar er heerst optimisme bij IJSCO. Op hun website vragen ze daarom op voorhand al mensen die zich in willen zetten als vrijwilliger. IJSCO: “We hebben diverse vrijwilligerstaken op en rond de natuurijsbaan de Elskens. Zo kunnen we mensen gebruiken voor alle voorbereidingen om het natuurijs te maken, het clubgebouw klaarmaken, inkopen doen en als de natuurijsbaan eenmaal open is kunnen we hulp gebruiken bij de kassa, koek & zopie, schaatsverhuur etc.”

Geef je op!

Leden van IJSCO kunnen zich opgeven als vrijwilliger via de ledenpagina op de website. Ben je geen IJsco-lid, maar wil je ook helpen tijdens de opening van de natuurijsbaan, stuur dan een mailtje naar [email protected] Op de website van IJSCO kun je via de link onderaan dit artikel zien of de schaatsbaan al open is. Het stoplicht halverwege de site staat op oranje. Uiteraard lees je het eerst van de opening van de schaatsbaan op jouw nieuwssite Oosterhout Nieuws!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen