Driekoningen zingen voor Stichting de Opkikker

Foto: Publiek Domein / Wasily

Vanmiddag organiseert de Catharinaparochie het traditionele Driekoningen zingen, waarbij geld wordt opgehaald voor Stichting de Opkikker.

Driekoningen

Vandaag wordt in het Christelijke geloof Driekoningen gevierd. Dit gebeurt ieder jaar op 6 januari en men herdenkt dan de Bijbelse gebeurtenis van de Wijzen uit het Oosten die een opgaande ster zagen en daarop de Koning van de Joden gingen zoeken. Ze kwamen in Bethlehem en vonden daar Jezus, de pasgeboren Koning van de Joden. De drie wijzen zijn bekend onder de namen Caspar, Melchior en Balthasar.

Zingen voor De Opkikker

Vanmiddag wil de Catharinaparochie het Driekoningen zingen nieuw leven inblazen. Zij willen met veel groepjes verklede kinderen langs de deuren gaan om al zingend geld op te halen voor Stichting de Opkikker. Hoe doe je mee? Zorg voor een groepje van minstens drie koningen en een begeleider. Er wordt om 15.30 uur verzameld in de St. Jansbasiliek. Hier krijg je uitleg en leer je enkele liedjes. Nadat iedereen langs de deuren is geweest wacht er om 17.30 uur voor iedereen wat lekkers in de pastorie van de St. Jan op de Markt 17. Kijk voor meer informatie op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen