Kunstwerk voor de zorg ‘HeART for Care’ langs T33 officieel onthuld

Foto: Henny Brandt

Afgelopen zaterdag werd het nieuwe kunstwerk ‘HeART for Care’ langs de Bovensteweg en de Burgemeester Elkhuizenlaan officieel onthuld.

HeART for Care

Afgelopen zaterdagmiddag is het nieuwe kunstwerk onthuld, dat tussen de Bovensteweg (T33) en de Burgemeester Elkhuizenlaan is weggezet. Tijdens de onthulling zong J. David Savage een speciaal voor dit moment geschreven lied met als titel ‘Zorg is Liefde’.  Het kunstwerk met de naam ‘HeART for Care’ werd speciaal gemaakt als ode aan alle medewerkers in de zorg.

Ondergewaardeerd

De Oosterhoutse kunstenaar René Frik ontwierp het kunstwerk. Hij is van mening dat de zorgverleners door de regering totaal ondergewaardeerd worden in ons land. “We vragen steeds meer van deze beroepsgroep maar laten op geen enkele manier waardering blijken voor hun inspanningen”.

Cortenstaal

René zijn kunstwerken kenmerken zich door het gebruik van rauwe, veelal gebruikte materialen. In dit nieuwe kunstwerk vertaalt zich dit door het gebruik van corstenstaal, een product dat door de invloed van tijd en de elementen alleen maar mooier wordt. Cora van Wanrooij, José Snoeren en Adrie Kersten vulden het kunstwerk aan met eigen werk. De prominente locatie werd in samenspraak met de gemeente gekozen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen