Vandaag gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start

Foto: Prentenboek van het Jaar

Tot en met 4 februari staat het prentenboek van het jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Nationale Voorleesdagen

Vandaag gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start die duren tot en met 4 februari. Voorlezen is gezellig, ontspannend én belangrijk voor een goede leesontwikkeling. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.

Prentenboek van het Jaar

Het Prentenboek van het jaar 2023 is ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’, geschreven door Joukje Akveld en geïllustreerd door Jan Jutte. Dit boek staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen. Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

Feest bij Theek 5

Theek 5 zal op zondag 5 februari speciaal voor kinderen tussen 2 en 6 jaar een feestje vieren. Tussen 13.30 uur en 16.00 uur kunnen de kinderen knutselen, een traktatie maken, een echte feestdans leren van h19 en natuurlijk genieten van het Prentenboek van het jaar ‘Maximiliaan Modderman viert een feestje’. Het gaat een geweldig feest worden. Kinderen die mee willen doen moeten zich even inschrijven via onderstaande. Alleen de kinderen hoeven zich aan te melden, ouders of verzorgers mogen natuurlijk wel mee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen