KNMI geeft Code Oranje vanwege gladheid door ijzel

Foto: KNMI.nl

Voor de provincies Limburg, Brabant en Gelderland is code oranje afgegeven vanwege de gladheid die is ontstaan door ijzel.

Gladheid door ijzel

In de rest van het land is code geel van kracht, behalve voor de westelijke kustprovincies en Friesland. Het KNMI waarschuwt dat in Limburg de gladheid kan aanhouden tot in de middag. Op andere plekken duurt het tot in de ochtend. Ook Weeronline waarschuwt dat het lokaal spekglad kan zijn. “In het oosten van Brabant en Limburg kan de komende uren ook wat (natte) sneeuw vallen”, aldus het weerbureau. In het zuiden van Limburg kan het om een dun laagje sneeuw gaan.

‘Wees voorbereid’

Het KNMI geeft met de waarschuwing code oranje aan dat je voorbereid moet zijn wen er is grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. Het KNMI voorspelt in de zuidoostelijke helft van ons land plaatselijke gladheid zijn door ijzel, vooral in het oosten van Noord-Brabant en Gelderland en in Limburg kan dit heel verraderlijk zijn. Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van gladde wegen. In de loop van de ochtend verdwijnt de gladheid, in Limburg kan de gladheid nog aanhouden tot in de middag (code geel).

Code geel

In de provincie Brabant is de waarschuwing code oranje van kracht tot 8.00 en daarna is er nog een waarschuwing code geel tot 10.00 uur vanmorgen wegens plaatselijke gladheid door ijzel of sneeuw.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen