Walther Halters organiseert reünie Jeugdkoor Oosterheide

Foto: Walther Halters

Op zaterdag 3 juni organiseren Theo van Drunen, Jacqueline Jumelet, Ans Nefkens en Walther Halters een reünie van het Jeugdkoor Oosterheide dat was verbonden aan de Verrijzenisparochie.

Jeugdkoor Oosterheide

Toen Walther Halters in 1970 als onderwijzer wilde gaan werken op basisschool De Wingerd (tegenwoordig Kindcentrum De Ontdekking) in Oosterheide, stelde de toenmalige directeur dhr. Mommers als voorwaarde dat Walther er een jeugdkoor zou gaan oprichten. Dit was een logisch vervolg op het kinderkoor van dhr. Mommers zelf. De eerste optredens in de Verrijzenis-kerk waren met nog maar 10 koorleden, maar spoedig groeide het koor uit tot een groep van ongeveer 75 leden. En met wat verloop tussen 1970 en 1978 kwam het totale aantal leden dik boven de 100.

Tieners in Oosterheide

Een grote verdienste van het koor was ongetwijfeld dat tieners in Oosterheide naar de kerk bleven gaan. Er werd immers popmuziek ten gehore gebracht. Maar minstens zo belangrijk was het dat het koor een soort ‘levensschool’ vormde voor de koorleden. De onderlinge contacten en de uitjes naar Antwerpen, Bokrijk en allerlei pretparken werden voor veel leden onvergetelijk. Het koor werd aanvankelijk geleid door Walther Halters en later door Henk Brandenburg. Andere ‘bekende Oosterhouters’ zorgden voor de instrumentale ondersteuning, zoals Frans Brekelmans, Theo Michielsen, Theo van Drunen, Toon Oomen, Antoine Trommelen en meer.

Betrokkenheid in Oosterhout

Ook was het koor betrokken bij veel activiteiten in de Oosterhoutse samenleving. Zo was het vaste prik dat het koor, met de gitaristen voorop, zingend meeliep met de avondvierdaagse en met het jaarlijkse dauwtrappen. Er waren ook optredens buiten de kerk, bijvoorbeeld in Lievenshove. En het koor zong mee op de lokaal beroemde opname van Kaaiendonk, het carnavalslied van Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen, geschreven door Walther en Frans. Vijftig jaar na dato komt er een reünie en wel op zaterdag 3 juni 2023. Alle informatie over de reünie is te vinden op de onderstaande link of bel: 06-51175348 (Theo van Drunen).

  • KLIK HIER voor meer informatie
  • Op de foto: Leden van het Jeugdkoor op de schommel in het Openluchtmuseum Bokrijk (B) tijdens een uitstapje.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen