Inchecken in trein kan nu ook met bankpas of mobieltje

Foto: NS

Treinreizigers kunnen vanaf vandaag met hun bankpas of mobieltje inchecken met OV-Pay. In de bussen van Bravo is dit al langer mogelijk.

OV-Pay in ook in treinen

Inchecken met een bankpasje is al langer mogelijk bij stads- en streekvervoerders in grote delen van Nederland. Deze methode met de naam OV-Pay is bijvoorbeeld sinds oktober vorig jaar beschikbaar in de bussen van Bravo die in Oosterhout rijden. Vanaf vandaag heb je dus ook geen aparte OV Chipkaart meer nodig om verder te reizen met de trein. Later in het jaar moet je bij alle stads- en streekvervoerders gebruik kunnen maken van OV-Pay.

Reizen met mobiele telefoon

Behalve met een bankpas of een creditcard die geschikt is voor contactloos betalen, kunnen reizigers ook Google Pay of Apple Pay inzetten via hun mobiel of smartwatch. Betalen ze met een pasje dan moeten ze wel zorgen dat ze dat uit hun portemonnee halen, waarschuwde NS eerder al. Anders kan het dat meerdere bankpassen tegelijkertijd worden geregistreerd en de reis vaker dan een keer wordt betaald. Voor reizen met korting of eerste klas kunnen reizigers nog niet terecht met de bankpas. Daarvoor blijft voorlopig een ov-chipkaart vereist.

Hoe werkt OV-Pay?

Reizen met een betaalpas werkt heel eenvoudig: precies hetzelfde als de OV-chipkaart. Een reiziger checkt in met een contactloze betaalpas, plastic of op een mobiel, en start de reis. Bij het verlaten van de bus of trein checkt de reiziger uit met dezelfde betaalpas bij de daarvoor geschikte kaartlezer. Er wordt duidelijk aangegeven welke kaartlezer kan worden gebruikt voor uitchecken met een contactloze betaalpas. Deze apparaten zijn voorzien van een herkenbaar OVpay logo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen