D66 en PvdA: “Teken petitie van Het Vergeten Kind”

Foto: Het Vergeten Kind

René van Bijnen (D66) en Marie-Louise van Mook (PvdA) vragen of je de petitie van Het Vergeten Kind zou willen ondertekenen.

Het Vergeten Kind

René van Bijnen (D66) en Marie-Louise van Mook (PvdA) hebben de petitie ‘Laat 18 worden voor iedereen een feestje zijn’ van Stichting Het Vergeten Kind ondertekend en zij vragen jou hetzelfde te doen. René legt uit: “Voor ruim 3.300 jongeren in Nederland is 18 worden geen feestje. Door problemen thuis zijn ze uit huis geplaatst en staan ze onder toezicht van jeugdzorg. Volgens de wet stopt jeugdzorg zodra ze 18 worden. Dat betekent dat hun woonplek en hun hulp wegvalt en ze opeens helemaal voor zichzelf moeten zorgen. Terwijl deze jongeren daar vaak nog
helemaal niet klaar voor zijn.”

Jeugdzorgbeleid

Marie-Louise vult hem aan: “Daarom vraagt stichting Het Vergeten Kind met deze petitie: Laat zorg pas stoppen als kinderen er klaar voor zijn. Wij ondersteunen deze oproep van harte. Ook in het gemeentelijk jeugdzorgbeleid vragen wij aandacht voor de overgang naar volwassenheid bij kwetsbare jongeren. Maar om dat goed te kunnen doen hebben we als gemeente ruimte van het Rijk nodig om hulp waarnodig langer door te laten lopen. Met deze petitie vragen we hier aandacht voor bij het Rijk.”

Teken de petitie

René: “Hoe meer mensen de petitie tekenen, hoe krachtiger het signaal naar het Rijk. We hopen hiermee dat de jeugdzorgregels worden aangepast en dat 18 worden voor iedereen een feestje kan zijn. Doet je mee?” Tekenen van de petitie kan via de link onderaan dit artikel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen