Ook ambtenaren stadhuis houden vandaag een werkonderbreking

15 feb 2023, 6:51 Nieuws
stadhuis
Naast de medewerkers van de gemeentewerf en milieustraat leggen ook tientallen ambtenaren in het Stadhuis vandaag tussen 11.00 en 13.00 uur het werk stil.

Werkonderbreking ambtenaren

Dat betekent dat de receptie, het klantencontactcentrum (KCC) en Burgerzaken van de gemeente tussen 11.00 en 13.00 uur tijdelijk op slot gaan en niet bereikbaar zijn voor het afhalen van de rijbewijzen, ID’s en paspoorten. Telefonisch is de gemeente dan alleen voor spoed te bereiken (hetzelfde als in de avonden en in het weekend). Het doel van ook deze werkonderbreking is het afdwingen van een betere cao, meldt vakbond CNV Overheid. De vakbonden zijn niet tevreden met het huidige bod van gemiddeld vier procent loonsverhoging per jaar dat nu op tafel ligt. Daarom wordt het werk op 15 februari van 11.00 tot 13.00 door de receptie, het klantencontactcentrum (KCC) en Burgerzaken van de gemeente neergelegd.

Gemeentewerf, milieustraat en stadhuis

Eerder kondigden al tientallen ambtenaren van de gemeentewerf en milieustraat een werkonderbreking aan. Zij worden nu gevolgd en gesteund door de collega’s van het gemeentehuis, zegt CNV-bestuurder Arno van Voorden. "Je paspoort of rijbewijs even niet op kunnen halen, dat vinden de ambtenaren, en ook wij ook, vervelend. We moeten aan de bak voor een goede CAO om niet alleen de huidige medewerkers hun koopkracht terug te geven, maar ook om aantrekkelijk te zijn voor nieuwe medewerkers. We hebben maar liefs 11.000 vacatures binnen de sector! Het is prachtig om te zien dat de ambtenaren op het gemeentehuis solidair zijn met hun collega’s in de buitendienst. Digitaal sluiten zij aan bij de grote manifestatie in Utrecht. Vanuit Oosterhout zullen ook tientallen ambtenaren fysiek hieraan deelnemen."