VASTWEL thema-avond over kunstmatige intelligentie op Oelbert

Foto: VASTWEL

Woensdag 8 maart organiseert VASTWEL vanaf 19.30 uur op het St. Oelbert Gymnasium een gratis thema-avond over kunstmatige intelligentie.

Slimmer dan de mens?

We kunnen niet meer zonder kunstmatige intelligentie. Chat GPT, kan met weinig instructies een essay schrijven. Algoritmes zijn door gedrongen in de medische praktijk. Vragen aan uw energieleverancier worden veelal niet meer beantwoord door mensen, maar door slimme chatboxen. Hoe ver gaan we? hoeverzijn we? Maakt het ons slimmer? is de volgende Einstein een computer? En welke invloed heeft dit op het onderwijs, leerlingen, professionals en hoe verhouden we ons tot elkaar in de nabije toekomst. Het zijn zomaar enkele vragen, die wel zeer actueel zijn. VASTWEL faciliteert daarom op woensdagavond 8 maart  een boeiende thema-avond met een stevig deskundig panel over dit onderwerp.

Thema-avond kunstmatige intelligentie

Wethouder Guus Beenhakker, van huis uit journalist met als specialisatie onderwijs en digitale vaardigheden, onderwijsdeskundige Nicole Hanegraaf, student Tilburg University Kunstmatige Intelligentie, Jurre van Opzeeland en docente filosofie van het Frencken Marleen Hoogeveen gaan met de aanwezigen hierover in gesprek. Wim Smit, docent filosofie is de gespreksleider. Iedereen is van harte welkom om 19.30 uur op het St. Oelbert Gymnasium en zoals bij de meeste VASTWEL activiteiten is de entree gratis. VASTWEL is een van de activiteiten in de vastenperiode van het Leer- en Inspiratiehuis van het Sint Catharinadal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen