Blog Burgemeester: “nieuwe energie”

Foto: Gemeente Oosterhout

Onze Burgemeester heeft weer een blog geschreven over zijn belevenissen van de afgelopen week. Deze is gepost op de Facebookpagina van de gemeente Oosterhout:

“Beste Oosterhouters, nieuwe energie

Deze week heb ik weer lekker vaak naar het gemeentehuis kunnen wandelen. Dat doe ik eigenlijk het liefst, want het geeft me het best de mogelijkheid om dwars door de stad te gaan. Wandelen is gezond en geeft me de nodige beweging. Naast sport natuurlijk. Ook ontmoet je op deze manier makkelijker inwoners en zie je de dingen in het voorbijgaan toch wat beter dan met fiets en zeker beter dan met de auto. Het geeft me ook de mogelijkheid om bij De Doelen even stil te staan en te zwaaien naar een aantal dames die daar in het verzorgingshuis wonen.

Voor de verandering had ik een keer een andere route genomen. Niet langs de Keiweg maar over de Heuvel, door het park en dan langs het hertenkampje en Slotje Limburg. De zon scheen heerlijk en dat maakt zo’n wandelingetje al een feest. Maar toen ik vanaf de Slotlaan de Ridderstraat naderde wist ik gewoon niet wat ik zag: een prachtige paarse oase rondom de bijna altijd gevulde speelplek in het Slotpark. Allemaal krokussen, die door de zon ontluikt de bodem kleuren. Een sterker gevoel dat het voorjaar nu echt op komst is kun je je niet voorstellen.

De krokus staat symbool voor meer dan alleen de lente, die een nieuw begin in luidt. Hij staat ook voor blijdschap en – kwetsbaar als de krokus is – staat hij ook symbool voor het niet kwetsen van elkaar. Wetende dat het weer begin deze week weer om zou slaan en de krokus alleen bloeit door de zon, hoop ik dat we nog een tijdje van dit mooie beeld mogen genieten. Het maakt Oosterhout nog mooier en kleurrijker dan het gewoonlijk al is.

Na het rood-groen van carnaval en het paars van de krokussen ben ik benieuwd wat het komende voorjaar ons nog meer voor moois te bieden heeft. Eerst nog maar even schuilen voor wat maartse buien deze week. Maar één ding is zeker: de prachtige krokussen in het park laten zien dat het voorjaar in aantocht is en zich door niets of niemand laat stoppen. De dagen worden langer en dat geeft velen van ons weer extra energie. En dat kunnen we altijd goed gebruiken.

Aangezien deze energie gratis is zou ik er maar dubbel van genieten.
Oosterhout Meer voor Elkaar!

Mark Buijs
Burgemeester van Oosterhout”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen