Amphia Ziekenhuis bereidt zich voor op staking 16 maart

Amphia Molengracht Breda
Amphia Molengracht Breda
Foto: Amphia

Amphia Ziekenhuis bereidt zich voor op de staking van zorgpersoneel voor een betere CAO volgende week donderdag 16 maart. 

Staking ziekenhuispersoneel

De landelijke delegaties van NVZ en vakbonden is het nog niet gelukt om tot gezamenlijke cao-afspraken te komen. De vakbonden hebben daarom besloten tot een landelijke actiedag in de vorm van zondagsdiensten op donderdag 16 maart. Ook in Amphia wordt er actiegevoerd.

Zondagsdienst

Amphia: “Omdat de Raad van Bestuur het belangrijk vindt dat er een goede cao komt voor de medewerkers van Amphia, heeft de Raad van Bestuur ingestemd met de door de vakbonden voorgestelde cao-acties in de vorm van het draaien van een zondagsdienst op 16 maart 2023 in Amphia. Het gaat hierbij niet om een actie tegen Amphia, maar een actie voor een betere cao.”

Gevolgen voor patiënten

Zondagsdienst houdt in dat op de afdeling gewerkt wordt met een bezetting alsof het zondag is. Tijdens een zondagsdienst worden in principe alleen spoedgevallen en patiënten die al op de afdeling opgenomen zijn behandeld en verzorgd. Voorop staat dat patiënten veilig zijn en blijven, ook tijdens de zondagsdienst. Spoedzorg gaat altijd door. Amphia gaat na welke patiënten de gevolgen van de zondagsdienst zullen merken. Alle patiënten die het betreft zullen hier nader bericht over ontvangen. Het ziekenhuis vraagt met klem om de berichten af te wachten en niet zelf te bellen naar Amphia.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen