Het vernieuwe Infoplein wijst inwoners de weg van help naar hulp

Foto: Infoplein Oosterhout

Oosterhouters die hulp nodig hebben, kunnen deze hulp vanaf vandaag gemakkelijk vinden via de vernieuwde website Infoplein Oosterhout.

Infoplein Oosterhout

Op de vernieuwde website van Infoplein Oosterhout (link onderaan dit artikel) staat de hulp die de gemeente en haar partners aanbieden aan inwoners van Oosterhout. Van antwoord op vragen over wonen, zorg en ondersteuning tot vragen over werk of geldzaken. Het infoplein wijst inwoners de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in eigen buurt. Daarnaast vinden inwoners er tips, uitleg en informatie over regelingen en procedures.

Hulp in vroeg stadium

Op deze manier wil de gemeente ervoor zorgen dat inwoners dicht bij huis en in een vroeg stadium geholpen worden. Zo worden hulpvragen niet groter dan nodig. Wethouder Clemens Piena: “Oosterhout heeft veel voorzieningen voor inwoners die hulpnodig hebben. We doen er alles aan om dit dicht bij de inwoners te organiseren, maar nu kun je ook vanuit huis via het Infoplein kijken welke mogelijkheden voor ondersteuning er zijn.”

Infoplein voor professionals

Naast dat het infoplein inwoners de wegwijst naar informatie en hulp, is het infoplein ook een handige tool voor professionals. Zo biedt het professionals goed inzicht in het ondersteuningsaanbod binnen de gemeente, waardoor zij inwoners beter op weg kunnen helpen. Alle organisaties die vrij toegankelijke hulp aanbieden voor de inwoners van Oosterhout kunnen zich kosteloos aanmelden bij het infoplein. Ook organisaties die een activiteit organiseren voor de inwoners van Oosterhout kunnen hun activiteiten kosteloos aanmelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen