Cadeaubon van Surplus voor jonge mantelzorgers

Foto: Surplus Informele Zorg

Jonge mantelzorgers, ook wel MedeMogelijkMaker genoemd, ontvangen dit jaar een cadeaubon van Surplus als blijk van waardering.

Jonge mantelzorgers

Jongeren zien zorgen in en voor het gezin als vanzelfsprekend en weten vaak niet anders. Ze spreken zich niet makkelijk uit over deze zorg. Schaamte of onzekerheid kan daarbij een rol spelen. Want, jouw zusje ziet er toch helemaal niet ziek uit? Of, ik moet ook wel eens meehelpen thuis? Dus waarom heb jij je huiswerk niet af? Voor deze jongeren is er hulp en ondersteuning. De jongerenwerkers van Surplus luisteren en denken mee bij vragen zoals: “Hoe overleef ik mijn agenda?”, “Wat als ik zelf even niet lekker in mijn vel zit?” of “Ik vind het moeilijk om te praten, maar wil dit wel graag.”

MedeMogelijkMaker zijn

Jongeren tussen de tien en achttien jaar die zorgen voor een moeder, vader, broer, zus, opa of oma zijn MedeMogelijkMaker. Er zijn allerlei voorbeelden te bedenken. Het kan bijvoorbeeld gaan over moeten helpen omdat een moeder chronisch ziek is. Of steeds rekening moeten houden met een broer of zus met autisme. Er zijn ook jongeren die mee moeten naar het ziekenhuis, omdat ouders de Nederlandse taal niet goed begrijpen en spreken. Of jongeren die te maken hebben met verslaafde ouders en daarom veel moeten opvangen thuis.

Wie gun jij een cadeaubon?

Jongeren die thuis zorgen, verdienen aandacht en waardering. Surplus helpt jonge mantelzorgers. De gemeente Oosterhout waardeert deze jongeren door een cadeaubon aan hen te geven. Het aanmelden van jongeren kan door te mailen naar [email protected] of bel met jongerenwerker Djoy, 06-20450781. Van 1 tot 7 juni aanstaande wordt landelijk aandacht gevraagd voor jonge mantelzorgers. Daarom organiseert Surplus in deze week een ophaalmoment voor de cadeaubonnen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen