Blog Burgemeester: “hoog bezoek”

Foto: Gemeente Oosterhout

Onze Burgemeester heeft weer een blog geschreven over zijn belevenissen van de afgelopen week. Deze is gepost op de Facebookpagina van de gemeente Oosterhout:

“Beste Oosterhouters, hoog bezoek

Dat hadden we deze week bij Container Service Groenenboom in het kader van Girlsday. Wethouder Melsen en ik hadden er ons best op gedaan er goed uit te zien. Op ons paasbest, zoals men dat noemt. Ik zelfs met stropdas dus en kostuum keurig in de vouw. Maar liefst twee ministers zouden onze stad aandoen. Robbert Dijkgraaf van onderwijs en Micky Adriaansens van economische zaken.

Ik was om kwart voor elf aanwezig om zeker op tijd te zijn en erbij te zijn als Kristel Groenenboom en haar moeder de ministers zouden ontvangen. Het is altijd leuk als Oosterhout even in het middelpunt van de aandacht staat door het toedoen van één van onze ondernemers. Niet zomaar een ondernemer. Nee, Kristel is zakenvrouw van het jaar geworden. Dat alleen is al een prestatie van formaat. Ik heb daar een aantal weken terug al over geschreven.

Kristel werd zakenvrouw van het jaar omdat ze CEO in een technisch familiebedrijf is en dat met zoveel verve doet dat ze meisjes en dames inspireert om toch eens na te denken over een technisch beroep. Ze is echt, zoals minister Robbert Dijkgraaf het noemt, een rolmodel geworden op dat gebied. Er waren die dag velen tientallen meisjes, leerlingen van Curio Effent, aanwezig om zich te oriënteren. Zij worden zo geïnspireerd door Kristel dat ze, nieuwsgierig geworden, in deze groten getale kwamen opdagen.

De rondleiding op het bedrijf was voor velen een eyeopener. Het is een mooi bedrijf met prachtige producten op het gebied van containers. Een heel duurzaam bedrijf dat gebruik maakt van gebruikte containers om ze om te bouwen voor milieu- en watertechniek en zelfs een container zwembad. Kristel zorgt er voor dat ze haar risico’s spreidt door voor veel verschillende sectoren te werken en haar medewerkers beschouwt ze als haar grootste kapitaal. Zakelijk heeft ze het heel goed voor elkaar.

Kristel moet sterk in haar schoenen staan om dit in toch nog steeds een mannenwereld voor elkaar te krijgen. Ik heb veel waardering voor haar en haar moeder, die haar daarbij ondersteunt. Het is gek dat ik het zo zeg, maar ik denk een heel klein beetje te weten wat zij hebben doorgemaakt. Dik veertig jaar geleden stierf mijn vader en nam mijn moeder, toen net iets ouder dan Kristel, na de dood van mijn vader het agrarisch loonbedrijf over. Ik weet hoe zij geploeterd heeft om met succes geaccepteerd te worden in die mannenwereld. En datzelfde moet Kristel ook hebben meegemaakt. In mijn geboortedorp hebben wij, maar ook vele anderen, nog steeds veel respect voor de prestatie van mijn moeder. Datzelfde verdienen Kristel Groenenboom en haar moeder ook.

Mark Buijs
Burgemeester van Oosterhout”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen