College neemt herstelbesluit voor omgevingsvergunning Zonnepark A59

Foto: energieparka59.nl

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 25 mei 2023 een herstelbesluit genomen voor het verlenen van een omgevingsvergunning voor het Zonnepark A59.

Locatiekeuze Zonnepark

De rechter eiste eerder een herstelbesluit van de gemeente met een betere onderbouwing van de locatiekeuze. Dit herstelbesluit moest de gemeente voor 1 juni 2023 nemen. De gemeenteraad stemde op 23 mei in met het ruimtelijk afwegingskader, de beoordeling van de locatie en verleende opnieuw een verklaring van geen bedenkingen. Het college heeft het herstelbesluit inmiddels naar de Raad van State verstuurd.

Oordeel rechtbank

De rechtbank Zeeland – West-Brabant vernietigde in april de vergunning die de gemeente eerder had verleend voor het Zonnepark A59. Dit naar aanleiding van een beroep van Milieuvereniging Oosterhout. Volgens de rechter was het besluit over de vergunning niet rechtmatig omdat de locatiekeuze niet goed was onderbouwd. Hiertegen heeft de gemeente al eerder hoger beroep aangetekend.

Vervolgstappen

De gemeente legt de verleende omgevingsvergunning voor het Zonnepark A59 vanaf 1 juni 2023 voor zes weken ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis. De stukken zijn dan ook te vinden via de link onderaan dit artikel. Tegen deze nieuwe omgevingsvergunning kunnen belanghebbenden beroep aantekenen bij de Raad van State.

Dossier: Energiepark A59
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen