Blog Burgemeester: "GOK!"

28 jun 2023, 11:44 Nieuws
gok2023 1
Onze Burgemeester heeft weer een blog geschreven over zijn belevenissen van de afgelopen week. Deze is gepost op de Facebookpagina van de gemeente Oosterhout:

"Beste Oosterhouters, GOK!

Hoezo een burgemeester die ons vertelt dat we moeten gokken? Nee, zo’n burgemeester zou ik echt niet willen zijn. Niet dat ik nooit eens gok als ik het echt niet meer weet. Gokken doe ik zeker niet in mijn vak, want dat kan desastreuze gevolgen hebben. Nee, GOK is in dit geval de afkorting van de Grote Oosterhoutse Kennisquiz, die ieder jaar in Stadstuin De Schelp plaatsvindt onder de bezielende leiding van het driemanschap René van Bijnen, Ad Huysmans en onze eigen Ad Burger.
Dit driemanschap zorgt elke keer weer voor een spannende quiz. Een quiz, die gaat over tal van weetjes over ons eigen Oosterhout. En soms ook een beetje daar buiten. Ook dit jaar was de quiz weer goed bezocht in de prachtige entourage van onze “gezamenlijke Oosterhoutse tuin”. Gezeten onder de bomen was het met 33 graden op de thermometer, een klein briesje en een verkoelend drankje prima uit te houden. Maar zo ontspannen als de sfeer was, zo moeilijk en spannend was de quiz zelf ook deze keer weer. We moesten soms zelfs wel eens echt een gokje wagen.
Met nieuwe teams als ‘De Zatjes’ (ter plekke nog gevormd) en ‘Joost mag het weten’ begon de strijd. Ik mocht als trotse burgemeester met ons college de titel verdedigen. Tegen bijvoorbeeld gerenommeerde teams als ‘De Kwaai Negen’, die als zesvoudig winnaar deze middag in het teken zagen van een echte revanche. In dit team zit Emile van Rooij, die als plaatselijke correspondent van Weekblad Oosterhout en geestelijk vader van de Oosterhout Academie als lokale betweter bekend staat. Misschien niet helemaal onterecht. Maar je zag dat hij hier zelf aan twijfelde. Hij had zelfs een douche meegebracht in een verwoede poging zijn hoofd koel te houden.
Ook Christel en Mandy, de vrouw van wethouder Clemens Piena, deden mee om ons samen met nog een aantal andere vrouwen uit te dagen. Met een etentje in het vooruitzicht gesteld moesten wij dan volgens hen maar even verliezen. Nou, mooi niet. We gingen ervoor en als een echt team vulden we elkaar aan. Maar sommige echte Oosterhoutse vragen konden we niet beantwoorden. Dit misschien wel door het ontbreken van een van de collegeleden Arnoud Kastelijns, een echte, echte Oosterhouter die wel weet hoe de kroegen vroeger heetten.
Ook Carla Bode was niet aanwezig om ons – let wel: op afstand – te steunen. Helaas leidde dit ertoe dat we met enige pijn in ons hart de trofee aan de verdiende winnaar ‘De Kwaai Negen’ moesten overhandigen. Vanaf hier wil ik de organisatoren bedanken voor de leuke middag en de winnaars feliciteren met de onvergankelijke roem die hen na de overwinning ten deel valt.
Mark Buijs
Burgemeester Oosterhout
PS: Zelf kon ik als ambassadeur van Fietsmaatjes niet bij de eerste editie van Oosterhout Loopt Urban zijn, maar ik heb van velen gehoord dat dit met meer dan 500 inschrijvingen en een loop door tal van bijzondere Oosterhoutse plekken een eclatant succes was!"