Theo Peeters benoemd als voorzitter van de Jury Cultuurprijs

29 jun 2023, 6:38 Nieuws
theo peeters
Het college van B&W heeft Theo Peeters benoemd als voorzitter van de Jury Cultuurprijs Oosterhout. Theo vervangt Hans Brummen, die na 6 jaar aftreedt.

Theo Peeters

Theo Peeters is als directeur-bestuurder van 1988 tot en met 2019 werkzaam geweest bij bibliotheek Theek 5. Hij heeft met zijn passie en enthousiasme het bibliotheekwerk naar de 21ste eeuw gebracht van een traditionele naar een maatschappelijke bibliotheek. Onder leiding van Theo heeft Bibliotheek Theek 5 een belangrijke maatschappelijke rol opgepakt in de verbinding tussen mensen, verenigingen, organisaties, waarbij cultuur steeds meer verweven werd in de activiteiten en programmering van Theek 5.

Cultuur in de samenleving

Als bibliotheek-directeur was Theo ook jarenlang verantwoordelijk voor het VVV in Oosterhout. Hierdoor heeft hij zijn lokale netwerk verder uitgebreid met de toeristische- en culturele sector. Hij weet wat er speelt in de lokale samenleving, zowel op maatschappelijk als cultureel gebied. Naast zijn inhoudelijke kennis, vaardigheden en ervaringen heeft Theo persoonlijk een groot hart voor cultuur. Hij gaat graag naar het theater en woont regelmatig culturele voorstellingen bij. Hij vindt het belangrijk dat cultuur in de samenleving blijft bestaan en uitgeoefend wordt.

Cultuurprijs

Met de benoeming van de heer Peeters als voorzitter is de jury Cultuurprijs weer compleet. Samen met de juryleden en Theek 5 als organisatie van de Cultuurprijs, kan er weer op volle sterkte gescout worden naar nieuw talent. En naar initiatieven en de organisatie of persoon die vanwege haar of zijn verdienste de oeuvreprijs 2023 mag ontvangen. Deze nieuwe samenstelling van de jury zal zorgen voor een diverse en deskundige beoordeling, waarbij alle vormen van culturele prestaties eerlijk worden gewaardeerd.