KNMI waarschuwt met codes geel en oranje voor Storm Poly

Foto: MichaelGaida by Pixabay

Het KNMI waarschuwt tussen 8.00 en 13.00 uur met code geel in onze provincie voor zeer zware windstoten van Storm Poly.

Storm Poly

Het KNMI geeft woensdag vanaf 08.00 uur code oranje af in een groot deel van het land vanwege zware windstoten. De weerwaarschuwing geldt voor de provincies Noord- en Zuid-Holland, Flevoland, het IJsselmeer, de Wadden, Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Het weerinstituut verwacht in het begin van de ochtend zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur.

Code geel

Voor de rest van het land, waaronder de provincie Noord Brabant is code geel van kracht. Het KNMI verwacht woensdagochtend en -middag tussen 8.00 en 13.00 uur in onze provincie zware windstoten voor van 75 tot 100 kilometer per uur.

Gevolgen voor Schiphol

Schiphol heeft in de nacht van dinsdag op woensdag al laten weten dat er tijdens een flink deel van de dag maar zeer beperkt vliegverkeer mogelijk is. Tussen 09.00 en 15.00 uur zal er woensdag niet of nauwelijks van en naar de luchthaven gevlogen kunnen worden. Hoeveel vluchten hierdoor worden getroffen, is nog onbekend.

Onstuimige ochtendspits

De ANWB verwacht een “onstuimige woensdagochtendspits” en zegt dat automobilisten rekening moeten houden met windstoten en buien. Files in de spits kunnen hierdoor wat langer uitvallen dan gewoonlijk, aldus de ANWB. Vanwege de harde wind geldt op de N307 tussen Lelystad en Enkhuizen een inhaalverbod en is de maximum snelheid teruggebracht naar 70 kilometer per uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen