Reisadvies Griekenland aangepast, maar blijft vooralsnog groen

Foto: Skitterphoto by Pixabay

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn reisadvies voor Griekenland aangepast wegens de bosbranden die het land teisteren.

Bosbranden Rhodos

In verschillende delen van Griekenland woeden bosbranden. Vooral op het eiland Rhodos zijn de branden hevig en worden ze door de harde wind verder aangewakkerd. De Griekse autoriteiten hebben de noodtoestand uitgeroepen op het eiland en roepen inwoners en toeristen op het zuidoosten van Rhodos te verlaten, zegt Buitenlandse Zaken.

Rooknevel

Het ministerie waarschuwt dat rooknevel schadelijk kan zijn voor de gezondheid en dat vooral gezinnen met kinderen en mensen met astmatische klachten gezondheidsrisico’s lopen. Er moet rekening worden gehouden met langere reistijden door files, en vluchten kunnen vertraagd of geannuleerd zijn. Het ministerie raadt aan altijd de aanwijzingen van lokale autoriteiten op te volgen en lokale media goed in de gaten te houden.

Reisadvies

Mensen die vragen hebben of hulp nodig hebben kunnen contact opnemen met de Griekse Crisis Management Unit. Wie toch naar Rhodos wil reizen dient vooraf contact op te nemen met de reisorganisatie. De kleurcode voor Griekenland is groen, wat betekent dat het land niet gevaarlijker is dan Nederland, maar de situatie verandert snel, waarschuwt het ministerie. Klik op de onderstaande link voor het meest actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Griekenland.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen