Informatiebijeenkomst over Niet Aangeboren Hersenletsel

Foto: Pexels by Pixabay

MEE Plus organiseert op 17 oktober van 10.00 tot 12.00 uur een bijeenkomst voor iedereen die meer wil weten over Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Niet Aangeboren Hersenletsel

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) verwijst naar schade aan de hersenen die is ontstaan na de geboorte, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeluk, een hersentumor of een hartstilstand. Hersenletsel verandert het leven van de persoon die het treft ingrijpend. Vaak keert men niet meer terug naar de staat van voor het letsel. Dit heeft niet alleen impact op de persoon zelf, maar ook op de mensen in hun omgeving. In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 140.000 mensen te maken met hersenletsel. De gevolgen van NAH variëren afhankelijk van welk deel van de hersenen is beschadigd en de ernst van het letsel. Iedereen ervaart zijn of haar eigen specifieke klachten. Desalniettemin is er één gemeenschappelijk aspect voor mensen met hersenletsel: hun leven wordt op zijn kop gezet.

Bijeenkomst

MEE Plus organiseert daarom op 17 oktober een bijeenkomst om de kennis en het begrip voor deze groep te vergroten. MEE zet zich in voor een inclusieve samenleving waarin iedereen de kans krijgt om regie te voeren over zijn of haar eigen leven, talenten te ontwikkelen en deel te nemen aan de maatschappij. Tijdens de bijeenkomst bieden we naast theoretische informatie ook de mogelijkheid om de gevolgen van hersenletsel te ervaren door middel van verschillende oefeningen. Daarnaast deelt een ervaringsdeskundige haar verhaal. Tijdens de pauzes is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Meer informatie

De Informatiebijeenkomst over Niet Aangeboren Hersenletsel wordt gehouden op 17 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur bij MEE Brabant Noord aan de Dillehof 71. Deelname is kosteloos, maar aanmelden is vereist. Voor meer informatie of om jezelf direct aanmelden kunt u tot uiterlijk 9 oktober bellen met: 0416 – 67 55 00 of mailen naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen