Park Zuiderhout werkt aan duurzaamheid en energiebesparing

Foto: G.Lanting (CC BY-SA 3.0)

Van 9 t/m 13 oktober doen ruim 220 zorgaanbieders met 4.200 zorglocaties mee aan de actie ‘Zorg voor Energie’.

Zorg voor Energie

De zorgsector gebruikt veel energie. Dit past niet bij de gezamenlijke ambitie om duurzame zorg te leveren. Daarom gaan ruim 220 zorgaanbieders met 4.200 zorglocaties en zo’n 520.000 medewerkers in de campagneweek Zorg voor Energie van 9 t/m 13 oktober aan de slag om energieverspilling tegen te gaan en kosten te besparen. Park Zuiderhout, gelegen op de grens van Oosterhout en Teteringen, legt de nadruk op duurzaamheid en betrekt actief zowel medewerkers als bewoners bij de aanstaande campagneweek.

Park Zuiderhout

“Dit initiatief sluit naadloos aan bij onze duurzaamheidsdoelen”, zegt Angela de Jong, projectmanager Bedrijfsvoering bij Park Zuiderhout. Ze werkt intensief aan het bevorderen van duurzame praktijken binnen de organisatie. Gedurende de Week van de Duurzaamheid staat energiebesparing en duurzaamheid centraal. De activiteitenbegeleiders hebben leuke, educatieve, en milieuvriendelijke activiteiten gepland voor de bewoners van Park Zuiderhout. Er is aandacht voor biologische groenten, en tijdens een snackmoment worden vegetarische opties geserveerd.

Duurzaamheid

Daarnaast worden medewerkers aangemoedigd om op de fiets naar het werk te komen en krijgen ze de kans om elektrische fietsen uit te proberen. Ook is er een informatiestand waar medewerkers dagelijks worden geïnformeerd over verschillende duurzaamheidsonderwerpen, zoals milieuvriendelijk schoonmaken en het verminderen van verspilling. De campagne heeft tot doel medewerkers aan te moedigen om duurzamer te handelen, zowel op de werkplek als in hun persoonlijke levens. Het verminderen van verspilling, het hergebruiken van middelen, en het vergroten van bewustwording spelen hierbij een cruciale rol.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen