Ruim 150 mannen van 50 mannen zagen zaterdag Abraham

Foto: Oosterhout Nieuws

Zaterdag 7 oktober werd voor de 61ste keer de Oosterhoutse Abrahamdag georganiseerd en kwamen er ruim 150 mannen van 50 jaar naar Oosterhout.

Abrahamdag 2023

In 1973 waren de autoloze zondagen, is gestart met de bouw van het Sidney Opera House en kwam het Watergate-schandaal aan het licht. Én het is het jaar waarin de Abrahammen die afgelopen zaterdag door Oosterhout trokken werden geboren, evenals onder andere zanger Frans Bauer, schaatser Gianni Romme en alleskunner Jeroen van Koningsbrugge. Hits uit dat jaar waren bijvoorbeeld ‘Angie’ van de Rolling Stones, ‘De Vlieger’ van André Hazes en natuurlijk ‘Radar Love’ van de Golden Earring.

Cultureel programma

De ruim 150 ‘Brammen’ werden getrakteerd op een echt Oosterhouts programma, waarin cultuur centraal stond. Na het verzamelen in Theater de Bussel ging de hele club naar de Sint Jansbasiliek waar onder andere De Bruurs met de Omdattegijutband en de Koninklijke Harmonie voor de muziek zorgden en pastoor Jochem van Veldhoven en Abraham (de enige echte!) de mannen vertelden over de ‘eerste helft’ van het leven. Van daaruit ging een bonte stoet naar het Stadhuis waar zij door de jongste loco-burgemeester van Oosterhout, Dees Melsen, vriendelijk en gastvrij werden ontvangen met een Joanuske borreltje.

Bourgondisch Oosterhout

‘Eerst eten’ zeggen ze in Oosterhout! Dus ging na de lunch met een pubquiz, gepresenteerd door Jaap Oomen, trok een optocht dwars door het centrum naar het Abrahambeeld bij het Slotpark. Met een grote opblaasbare Abraham voorop en muziek van onder andere de Pierewaaiers en ’t Simpelfonisch Orkestje. De optocht eindigde uiteindelijk bij Stadstuin de Schelp voor een borreluurtje, waarna een dinerbuffet in Theater de Bussel het officiële gedeelte afsloot. Daarna was er nog een feestavond met de feestband De Fik Erin en zanger Boy van der Heijden en tegen elf uur was voor de meeste Abrahammen de dag wel voorbij…

Iets voor jou?

Ben bij een man die werd geboren tussen 1 januari en 31 december 1974? Dan ben jij van harte uitgenodigd voor jouw Abrahamdag op 5 oktober 2024. Je kunt je nu alvast opgeven door te klikken op de link onderaan dit artikel. Wil je liever een cadeaubon geven? Die kun je vinden bij de Oosterhoutse Feestwinkel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen