Word jij ook EHBO Hulpverlener tijdens grote evenementen?

21 okt 2023, 6:23 Nieuws
ehbo
EHBO-vereniging Oosterhout biedt de kans aan iedereen met een BHV-certificaat of verlopen EHBO-diploma om versneld hulpverlener op evenementen te worden.

EHBO tijdens evenementen

Op 1 januari 2022 is de 'Veldnorm 2019' ingegaan. Hierdoorzijn grotere evenementen nu verplicht om EHBO-voorzieningen te hebben. Deze verandering heeft geleid tot grotere vraag naar hulpverleners bij EHBO-vereniging Oosterhout. De vereisten voor hulpverleners zijn bovendien strenger geworden. Alleen het bezit van een EHBO-diploma is vaak niet langer toereikend. In samenwerking met de gemeente biedt de Oosterhoutse EHBO-vereniging nog steeds hulpverleningsservices tegen zeer lage kosten. Bovendien zijn er al 15 mensen opgeleid tot evenementenzorgverleners, waardoor ze op een hoger niveau kunnen functioneren.

Word Evenementenzorgverlener

Iedereen die een EHBO-opleiding heeft gevolgd die minder uitgebreid is dan het Oranje Kruis diploma, of van wie het EHBO-diploma inmiddels is verlopen, maar die toch hulpverlener wil worden, kan na een introductieles van 2 uur als leerling-hulpverlener aan de slag. Als deze kennismaking bevalt, zowel voor de leerling als voor de EHBO-vereniging, bestaat de mogelijkheid om door te stromen. De leerling-hulpverlener krijgt dan de volledige Oranje Kruis EHBO-cursus, inclusief examen. Blijft de enthousiasme voor EHBO bestaan, dan is er na verloop van tijd de mogelijkheid om de opleiding tot Evenementenzorgverlener te volgen. Iets voor jou? Mail voor meer informatie naar [email protected]