Lâle Buurstede breidt uit met 17 extra cultuurspecifieke zorgplekken

Foto: Egala Zorg

Verpleegvoorziening Lâle Buurstede opent extra nieuwe zorgappartementen, speciaal voor Turkse ouderen met een indicatie.

Lâle Buurstede

Sinds deze week is bij Lâle Buurstede in zorgcomplex Buurstede in de wijk Oosterheide een nieuwe afdeling geopend met plek voor 17 nieuwe bewoners van Turkse afkomst. Lâle is onderdeel van Egala Zorg en heeft na deze uitbreiding in totaal plaats voor 50 bewoners. Lâle Buurstede heeft drie woongroepen specifiek voor Turkse ouderen en een woongroep voor en bredere doelgroep ouderen.

Cultuurspecifieke zorg

Lâle Buurstede is een kleinschalige verpleegvoorziening en is vooral bekend om haar cultuurspecifieke zorg. De zorg is volledig afgestemd op de Turkse cultuur. Er zijn nog maar weinig plekken in Nederland waar een hele locatie is toegespitst op een cultuur. “Onze warme, huiselijke woonomgeving biedt een vertrouwde sfeer en weerspiegelt de cultuur. We koesteren de unieke identiteit van onze doelgroep, en dat ziet u terug in alle zorg die wij bieden”, aldus relatiemanager Seda Arslan. Via de onderstaande video krijg je een rondleiding bij Lâle Buurstede.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen