BOMBASTboek feestelijk onthuld in foyer Theater de Bussel

Foto: Sjoerd Fotografie / St. BOMBAST

Zondagmiddag presenteerde Peter van Gils van Stichting BOMBAST het boek met de (in)complete geschiedenis van onze oernar.

Alle gevolgen van dien…

Zondagmiddag presenteerde Peter van Gils van Stichting BOMBAST zijn boek ‘Alle Gevolgen Van Dien…’ in de foyer van Theater de Bussel. De (nog niet volledige) geschiedenis van BOMBAST in Oosterhout was klaar om aan alle Oosterhouters te worden gepresenteerd. Schrijver Peter deelde zijn gedachten: “Dat wat het dan ook was dat hier in de grond zit, voedt in ieder geval al het goeds in onze stad en heeft zich verweven met het DNA van de Oosterhouters. En is daardoor overigens ook sterk besmettelijk. Want je hoeft hier niet geboren te zijn om ’t te vatten: Iedereen die hier woont is een echte Oosterhouter”.

Eerste exemplaar

De woorden van BOMBAST werden vervolgens uitgesproken door niemand minder dan Gerard Oomen, die als oud nar en nakomeling van BOMBAST het eerste exemplaar in bezit had.  Maar aan wie reik je nu dat eerste exemplaar van dit prachtige boek uit? De burgemeester? De grootste zuurpruim die het wellicht het beste kan gebruiken? Of juist aan de leukste Oosterhouter? Niets van dat alles. Geheel in de stijl van BOMBAST kregen alle aanwezigen een stukje (lees: een bladzijde) van het eerste exemplaar. Het kon niet mooier!

Nog niet besteld?

Voor degenen die elders genoten van leut en gezelligheid op deze dag: “Alle Gevolgen Van Dien” is te koop bij de VVV Oosterhout, Boekhandel Het Verboden Rijk Oosterhout en Ut Kabinet der Zotheid. Een stukje BOMBAST-geschiedenis voor iedereen die zich verbonden voelt met het hart van Oosterhout.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen