Ook dit jaar weer Lichtjesavond op gedenkpark Leijsenakkers

Lichtjesavond op de begraafplaats
Lichtjesavond op de begraafplaats
Foto: Oosterhout Nieuws

Op 15 december is het tussen 18.00 en 20.00 uur weer tijd voor de jaarlijkste Lichtjesavond op Gedenkpark Leijsenakkers aan de Veerseweg.

Lichtjesavond Leijsenakkers

Op deze bijzondere avond plaatsen familieleden, vrienden en belangstellenden brandende kaarsjes op de graven van hun dierbaren als een warme persoonlijke herinnering. De hoofdpaden worden verlicht door fakkels en families branden kaarsjes op de graven van hun geliefden. Rond de vuurkorven vinden bekenden elkaar en in het uitvaartcentrum worden warme dranken geschonken.

Extra troost in december

De lichtjesavond werd in 2005 voor de eerste keer georganiseerd om mensen in de donkere dagen aan het einde van het jaar een extra gelegenheid te bieden om de begraafplaats te bezoeken. Daar is vooral in deze periode behoefte aan, omdat het na werktijd te donker om nog naar een graf te gaan. En dat terwijl mensen juist in de maand december vaak behoefte hebben om daar troost te zoeken. Een moment van aandacht en een warme ontvangst op de begraafplaats kunnen dan een lichtpuntje zijn.

Kaarsenzakken voor Poppy’s

Sinds enkele jaren verkoopt Poppy’s in de weken voor de lichtjesavond kaarsenzakken. Deze worden tentoongesteld op het afscheidsplein tijdens de lichtjesavond. Kaarsenzakken zijn te koop bij Stichting inloophuis Poppy’s aan de Mathildastraat 69

Kom op de fiets!

Hoewel fakkels alle hoofdpaden verlichten is het voor individueel grafbezoek verstandig om toch een zaklamp mee te nemen. Verder wordt vanwege de verwachte drukte geadviseerd om indien mogelijk te voet of op de fiets te komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen