MEE West-Brabant vanaf 2024 ook actief in Oosterhout

26 dec 2023, 6:27 Nieuws
mee west brabant
Per 1 januari 2024 wordt het werkgebied van MEE West-Brabant uitgebreid en worden de gemeenten Altena, Geertruidenberg en Oosterhout toegevoegd.

MEE West-Brabant

MEE West-Brabant biedt nu al cliëntondersteuning in de 14 gemeenten in West-Brabant. Inwoners kunnen bij MEE West-Brabant terecht wanneer ze hulp of ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld bij leven met een beperking en de levensgebieden die daarmee te maken hebben. Denk aan werken, wonen, gezin en relaties of geldzaken. De MEE-cliëntondersteuners hebben expertise bij leven met niet-aangeboren hersenletsel, autisme en licht verstandelijke beperking.

Ook in Oosterhout

Vanaf 1 januari 2024 zullen naast Oosterhout ook de gemeenten Altena en Geertruidenberg aan het werkgebied van MEE West-Brabant worden toegevoegd. Inwoners van deze gemeenten werden tot voorheen ondersteund door cliëntondersteuners van MEE Plus Brabant Noord (onderdeel MEEVivenz). MEE Plus Brabant Noord is, net als MEE West-Brabant, aangesloten bij de landelijke vereniging MEE NL. Vanwege de regionale indeling is aansluiten bij MEE West Brabant een logische stap gezien verschillende regionale ontwikkelingen. De cliëntondersteuners van MEE Plus Brabant Noord die werkzaam zijn in Altena, Geertruidenberg en Oosterhout, gaan ook mee over naar MEE West-Brabant.

Regionale samenwerkingen verder verstevigen

Robert van der Krogt, bestuurder MEE West-Brabant: “We zijn zeer blij met de uitbreiding van ons werkgebied. Dankzij deze toevoeging kunnen we onze regionale samenwerkingen verder verstevigen. We kijken uit naar naar het voorzetten van de ondersteuning van inwoners van de betreffende gemeenten. MEE West-Brabant zet zich in voor een samenleving die toegankelijk is voor iedereen. Een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Ook als je een beperking hebt. Iedere dag leveren onze cliëntondersteuners hier een waardevolle bijdrage in.”