Groen licht: Natuurijsbaan de Elskens gaat vandaag open

Foto: Jos Pompe / IJSCO

Liefhebbers van natuurijs opgelet: vandaag gaat om 10.30 uur Natuurijsbaan de Elskens in Dommelbergen-Noord open om te schaatsen!

Natuurijsbaan open

Het waren een paar spannende dagen voor IJsmeester Jos Pompe, maar woensdagavond werd er een ijsdikte van 7 cm gemeten. En dat is de kritische grens voor het openstellen van de natuurijsbaan in de polder tussen Oosterhout en Raamsdonksveer. Jos Pompe: “Gisteravond hadden we een ijsdikte van 7 cm gemeten en dus zal deze dus vanochtend naar alle waarschijnlijkheid met de vorst van vannacht  de gewenste 8 cm gaan bedragen.” Dat is dus voldoende om de ijsbaan open te stellen.

Misschien alleen vandaag

Vandaag kun je dus vanaf 10.30 uur gaan schaatsen. Hoe lang de ijsbaan open blijft is even afwachten. Jos: “Of we ook vrijdag nog open kunnen is nog maar de vraag want dan zitten we al weer in de plus wat betreft de temperaturen.” Geniet er dus van zolang het kan! Of de Natuurijsbaan open is, kun je zien aan het stoplicht links onderaan op de website van IJSCO via de link onderaan dit artikel. De kosten voor 1 dagdeel schaatsen (ochtend / middag / avond) bedragen € 3,50 per persoon. Kinderen t/m 3 jaar en IJSCO-leden hebben gratis toegang.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen