Programma VASTWEL 2024 bekend gemaakt tijdens Kick-off

Foto: Oosterhout Nieuws

Woensdagavond is tijdens een inspirerende kick-off bijeenkomst op het Frencken College het programma van VASTWEL 2024 bekend gemaakt.

VASTWEL 2024

Direct na carnaval start het project VASTWEL. Een toegewijd team organiseert vanuit het Leer- en Inspiratiehuis van Sint-Catharinadal tussen Carnaval en Pasen alweer voor de vijfde keer een reeks van activiteiten. Dit jaar staat het thema ‘Tussen Weten & Vergeten’ centraal. Tijdens de kick-off bijeenkomst woensdagavond waren vier inspirerende sprekers uitgenodigd. Politiewoordvoerder en presentator Willem van Hooijdonk vertelde over een politiezaak over een familiedrama in Roosendaal waar hij bij betrokken was in 2008. Heel lang had hij er niet meer aan gedacht, totdat hij de namen van de slachtoffers bij een herdenkingsmars voorbij zag komen. theoloog/filosoof Marleen Hoogeveen vertelde over de verschillende vormen van weten en benaderde het thema vanuit de filosofie. Wat wil je eigenlijk wel weten en wat zou je liever willen vergeten?

Tussen Weten & Vergeten

Docent gebarentaal Nienke Fluitman nam de aanwezigen mee in de belevingswereld van ouderen die leiden aan geheugenverlies of Alzheimerpatiënt zijn. Vaak kunnen zij woorden niet meer helemaal plaatsen, maar kunnen gebaren helpen om woorden te verduidelijken. Als laatste vertelde dijkgraaf Kees Jan de Vet over zijn bijna ‘vergeten’ beroep en de gevolgen van de extreme weersoorten zoals we die tegenwoordig kennen en de gevolgen daarvan voor het Waterschap. In het tweede deel gingen de vier panelleden met elkaar in gesprek onder leiding van Willen van Hooijdonk en konden de aanwezigen vragen stellen.

Programma

Aan het einde van de avond lichtte Miranda van Bragt van de organisatie het programma van VASTWEL 2024 toe. Enkele bekende onderdelen keren ook dit jaar weer terug. Zo is er ook dit jaar weer een foto-expositie in de Kloosterdreef, kun je tijdens de Vastenperiode weer dagelijks kijken naar een dagelijkse persoonlijke gesprekken op de ORTS en kun je weer meedoen met de Vredeswandeling en naar de Donkere Metten. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten zoals lezingen, expostities en uitvoeringen. Oosterhout Nieuws zal geregeld aandacht schenken aan de verschillende activiteiten. Het volledige programma kun je  HIER DOWNLOADEN .

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen