Rien van Noort en Annemieke de Jong benoemd tot Grootste Kaai 2024

Foto: OCS de Smulnarren

Rien van Noort en Annemieke zijn tijdens de jaarlijkse carnavalsviering in de Sint Jansbasiliek uitgeroepen tot Grootste Kaai 2024.

Grootste Kaai 2024

Tijdens de 47e uitreiking van deze prijs, op zaterdag 10 februari, werden de beheerders van Stadstuin de Schelp geëerd met de Kaaiendonkse oeuvreprijs. De Grootste Kaai is altijd iemand die binnen Kaaiendonk een bekend figuur is en die voor Oosterhout in bredere zin bijzondere activiteiten verricht of heeft verricht. Deze hoeven niet per se carnavalsgerelateerd te zijn.

Annemieke de Jong

Annemieke de Jong zet zich al enkele decennia vrijwillig en belangeloos in voor verschillende maatschappelijke en culturele instellingen en verenigingen in Oosterhout. Sinds de oprichting van de Stichting Muziekschelp 25 jaar geleden maakt zij deel uit van het bestuur. In haar functie is zij medeverantwoordelijk voor de programmering van de zondagmiddagconcerten. Daarnaast zit zij in de organisatie van beeldententoonstelling, de (her)inrichting en het onderhoud van de stadstuin en de ondersteuning van andere activiteiten die er plaatsvinden. Verder was zij nog betrokken bij de Vrienden van de Schelleboom, de Open Monumentendag en de VVV en is inmiddels al ruim 15 jaar actief als vrijwilliger voor de Stichting Ludens.

Rien van Noort

Rien van Noort was lange tijd voorzitter van de Stichting Begraafplaatsen Oosterhout en heeft in die periode onder andere mede gezorgd voor de renovatie van het Pools Ereveld en de restauratie van het Rijksmonument familiegraf Smits Bierwagen. Hij was ook een van de oprichters van d’Askruizen. Gedurende tien jaar was hij bestuurslid en muzikant en in de jaren negentig was hij bestuurslid van het Mgr. Frenckencollege. Verder beheert hij sinds 1995 stadstuin De Schelp waar bij ook penningmeester is. Hij is ook werkzaam als stadsgids bij de VVV, was lid van Stichting Behoud Basiliek St. Jan (nu stichting Ludens), was voorzitter van de Monumenten Commissie Oosterhout, bestuurslid van het Speelgoed- en Carnavalsmuseum ‘op Stelten’ en voorzitter van de gebouwencommissie en als zodanig adviseur van de Catharinaparochie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen