Volgende week weer gratis compostactie bij Groenrecycling Den Ouden

Foto: Pixabay License / jokevanderleij8

Ook dit voorjaar is er weer een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout bij Den Ouden Groenrecycling aan de Statendamweg.

Gratis compost

Inwoners van de gemeente Oosterhout kunnen op zaterdag 23 maart tussen 8.00-14.00 uur gratis compost ophalen (maximaal 1m3) bij Den Ouden Groenrecycling aan de Statendamweg 100. Neem hiervoor wel je legitimatiebewijs mee en kom op tijd, want op=op! Er is een kraanwagen/laadschop aanwezig die je aanhanger kan beladen. Voor het vullen van plastic zakken, emmers of cementkuipen kun je het beste zelf een schop of spade meenemen.

Groencompost

De compost die wordt verstrekt is schone groencompost, gemaakt van plantsoenafval dat is ingezameld via de milieustraat en eigen plantsoen onderhoudsdiensten. Deze is bemonsterd en geanalyseerd en voldoet prima als bodemverbeteraar. De te verbruiken hoeveelheid is 100 – 200 liter per 10 m2. De compost kan ook verwerkt worden in plantenbakken waarbij je de oude grond vermengt met 25% compost. Gebruik de compost nooit puur, want dat is slecht voor de plantenwortels. Wat doormengen met scherp zand is ook mogelijk.

Perfect voor de tuin

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Het is een natuurlijke bodemverbeteraar dat de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze stimuleert. Daarbij reguleert compost de waterhuishouding en zorgt het voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen