Floralia Park begint met ‘Uitgestelde koffie’

Foto: Floralia Park

In het Tuincafé van het Floralia Park aan de Beneluxweg is men sinds deze week gestart met het concept ‘uitgestelde koffie’.

Uitgestelde koffie

In de wereld van vandaag, waar individualisme en haast vaak de norm lijken te zijn, gloort er een eenvoudig gebaar van vriendelijkheid dat gemeenschappen over de hele wereld verbindt: uitgestelde koffie. Deze eenvoudige daad van vrijgevigheid, waarbij een persoon een extra kopje koffie koopt voor iemand anders in nood, heeft een groeiende aanhang en wordt steeds meer een sociaal fenomeen. Uitgestelde koffie is een praktijk waarbij je als klant een extra kopje koffie bestelt en betaalt voor een ander, meestal voor iemand die het zich niet kan veroorloven of gewoon behoefte heeft aan een warme drank en wat gezelschap. Het idee is dat de persoon die het zich kan veroorloven, een vriendelijk gebaar maakt naar iemand die het minder goed heeft.

De oorsprong

De oorsprong van uitgestelde koffie is gehuld in legendes, maar het wordt algemeen aanvaard dat de praktijk zijn wortels heeft in Napels, Italië, in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal gaat dat mensen die het zich konden veroorloven, een extra kopje koffie zouden bestellen en betalen voor iemand die het minder goed had. Het idee verspreidde zich snel door de gemeenschap en groeide uit tot een wereldwijd fenomeen. Soms is een klein gebaar voldoende om een verschil te maken.

Nu ook bij Floralia Park

Bij Floralia Park beginnen ze, juist in de Goede week voor Pasen met het concept uitgestelde koffie. Als je het dus kunt missen én je wil een verschil maken voor iemand, koop dan een uitgestelde koffie bij jouw consumptie. In het Tuincafé wordt op een krijtbord bijgehouden hoeveel ‘uitgestelde koffie’ er beschikbaar is. Het Tuincafé van Floralia Park is van dinsdag tot en met vrijdag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Op zaterdag en zondag staan de deuren van het Tuincafé open tussen 11.00 en 19.00 uur. Volgens een van onze lezers is ‘uitgestelde koffie’ overiogens ook te bestellen bij MadHat aan de Nieuwstraat in de binnenstad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen