VASTWEL: de Kruisweg als levensweg

Foto: Oosterhout Nieuws

Op 28, 29 en 30 maart kun je in het St. Catharinadal naar bijeenkomsten met thema’s uit de kruisweg die aansluiten bij je levensweg.

Kruisweg als levensweg

Op de vrijdag voor Pasen is er wereldwijd aandacht voor de kruisweg. Het verhaal van Jezus laatste uren wordt er in veertien thema’s uitgebeeld. Veertien thema’s die herkenbaar zijn in elk mensenleven, al zouden we ze misschien het liefst vergeten. Het gaat immers over de grote thema’s die met lijden samenhangen: verraden worden, een kruis te dragen krijgen, sterven, eenzaamheid. Maar ook is er plaats voor troost, verbondenheid en trouw. Dit verhaal wordt al eeuwen verteld als een ‘gevaarlijke herinnering’, als een aansporing om niet te vergeten dat lijden niet het laatste woord mag hebben en opstaan nieuw leven gaat brengen. Dat is nooit een kwestie van zeker weten met je hoofd, maar van erin geloven met je hele wezen.

Bezinnende bijeenkomsten

In priorij Sint-Catharinadal staat in deze periode de kruisweg van de kunstenaar van Albert Servaes opgesteld. Er zijn vijf bezinnende bijeenkomsten van anderhalf uur met thema’s uit de kruisweg die aansluiten bij onze eigen levensweg. Elke keer een korte inleiding en veel tijd voor gesprek en eigen verdieping. De thema’s zijn 28 maart: Wie samen eet, blijft bij elkaar (10.00-11.30 uur) & Veroordeeld worden en ten val komen (16.00-17.30 uur), 29 maart: Ontmoetingen onderweg (10.00 – 11.30 uur) & Een kruis dragen (16.00-17.30 uur) en 30 maart: Dood en begraven? Tussen vergeten en weten (10.00-11.30 uur). De vijf bijeenkomsten zijn afzonderlijk te volgen. Aanmelden kan per bijeenkomst: [email protected] of [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen