Muziekproject op OBS De Rubenshof groot succes

Foto: KMO

KMO: “Muziek maken is goed voor de ontwikkeling. Kennis maken met muziek en muziekinstrumenten is belangrijk.”

Muziekproject

OBS De Rubenshof, h19 en de Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout (KMO) hebben een muziekproject verzorgd waarbij kinderen zelf muziek leren maken: vier muziek! Vieren omdat muziek feest is én het project wordt gegeven in groep 4. Op vereenvoudigde kunststof instrumenten (speciaal aangeschaft door h19) leerden de kinderen samen muziek maken. Tijdens het project hebben de kinderen ook eens kunnen spelen op echte instrumenten.

Optreden Oelbert

Het project is beëindigd met een optreden in het St. Oelbertgymnasium samen met de KMO. Wat was het leuk! Vol trots kwamen de kinderen op met een heuse ouverture waar zij hun eerste kunsten hebben vertoond op de instrumenten. Ook hebben ze met de hele zaal een body percussie gedaan, ja ook je lijf is een (slagwerk)instrument! Super cool! We zijn mooi samen geëindigd in polonaise met feestmuziek van de KMO en de kinderen op kazoo’s. Deze mochten ze als verrassing ook nog eens mee naar huis nemen. Sterkte ouders!

Muziekfeestje

De kinderen die verder gaan met muziek starten eind mei met het voorbereiden van weer een muziekfeestje. Deze presentatie is weer samen met de KMO op dinsdag 25 juni. Locatie volgt nog. Ben je geïnteresseerd in het bespelen van een instrument, wil je meespelen met de KMO of heeft je (klein)kind hier zin in neem dan eens contact op met [email protected] en vraag naar de mogelijkheden. Kom anders eens langs op een dinsdagavond vanaf half 8 in de agora van het Oelbert.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen