Antoniuskerk wordt "uniek kunstpodium met internationaal aanzien"

07 jun , 6:31 Nieuws
stantoniuskerk
De historische Antoniuskerk en het parochiegebouw zijn verkocht voor nieuwe bestemming. De Mariakapel blijft open voor een kaarsje.

Voormalige Antoniuskerk

Het Bisdom van Breda en de H. Catharinaparochie hebben de iconische Antoniuskerk en het parochiegebouw ‘De Vinder’ verkocht aan De Vliegende Groene Draeck BV van de familie Pronk. De nieuwe eigenaar heeft grote plannen om de Antoniuskerk nieuw leven in te blazen. Ze willen het gebouw herstellen en omvormen tot een inspirerende en toegankelijke plek, zodat het weer de aandacht krijgt die het verdient. Herstel en behoud van het monumentale pand staan hierbij voorop.

MOYA en De Tuinfluiters

De voormalige kerk zal door MOYA (Museum Of Young Art) worden ingericht als uniek kunstpodium met internationaal aanzien, maar ook een sterke lokale binding met de omgeving. MOYA heeft de afgelopen jaren in de hallen van de voormalige Galvanitasfabriek aangetoond hoe ze daar iets heel bijzonders heeft weten te maken. Het voormalige parochiegebouw krijgt letterlijk een mooie nieuwe toekomst, namelijk in de vorm van een kleinschalig kinderdagverblijf met de naam De Tuinfluiters.

Mariakapel

De Mariakapel blijft ook in de toekomst open voor een moment van stilte en het opsteken van een kaarsje. Omwonenden zullen op korte termijn een uitnodiging ontvangen om kennis te maken met MOYA en De Tuinfluiters. Tijdens deze bijeenkomst zal een toelichting worden gegeven op hun toekomstige plannen.