Actie in de supermarkten levert 525 kratten op voor de Voedselbank

28 nov 2023, 6:56 Nieuws
voedselbank 1
Vorige week vond in diverse supermarkten in onze regio de actie 'een boodschap voor een ander' plaats en dit leverde 525 kratten boodschappen op.

Boodschap voor een ander

Vorige week donderdag, vrijdag en zaterdag werd in verschillende winkels in Oosterhout, Dongen, 's Gravenmoer, Raamsdonksveer en Made de actie 'een boodschap voor een ander' georganiseerd. Hierbij werd aan winkelend publiek gevraagd een extra boodschap te kopen en deze te doneren aan Goederenbank De Baronie, Voedselbank voor de regio Oosterhout.

525 kratten boodschappen

Dit jaar heeft het publiek opnieuw bijzonder enthousiast gereageerd op de actie, waarbij voedselproducten in grote hoeveelheden werden gedoneerd. De voorlopige opbrengst van de actie bedraagt maar liefst 525 kratten met kwalitatief hoogwaardige producten. Deze gulle bijdragen zullen ongetwijfeld een waardevolle bijdrage leveren aan het ondersteunen van gezinnen en individuen die afhankelijk zijn van de Voedselbank in onze regio.

Voedselbank regio Oosterhout

De Voedselbank, die volledig afhankelijk is van donaties, heeft de laatste tijd te maken gehad met een drastische afname van het aanbod om verschillende redenen. Tegelijkertijd is de inflatie toegenomen, waardoor boodschappen voor sommigen onbetaalbaar zijn geworden, en is er zelfs sprake van energiearmoede. De organisatie is verheugd dat deze inzamelingsactie kon plaatsvinden om tegemoet te komen aan deze groeiende behoeften.