Bier en Ballen bij VV Oosterhout smaakt naar meer

10 mei , 6:12 Nieuws
bier met ballen
Woensdagavond genoten ruim 100 gasten van het evenement Bier en Ballen in de kantine van VV Oosterhout op Sportpark de Contreie.

Bier en Ballen

Bier en Ballen, georganiseerd door Chris van Nijnatten en Sjoerd Mossou, is al tien jaar een groot succes in café 'De Bommel' in Breda. Onze cartoonist, schrijver en woordkunstenaar Eus Roovers maakt al enige tijd deel uit van de organisatie. Alle reden voor VV Oosterhout om dit succesvolle concept met muzikale begeleiding door Fernando Lewis eens naar Oosterhout te halen. Bier en Ballen staat bekend om de serieuze voetbalgesprekken, waarbij Sjoerd, Chris en Eus voor de komische noot zorgen.

Speciale gasten

Bij VV Oosterhout genoten ongeveer honderd gasten van de verhalen van Sjoerd, Chris, Eus en speciale gasten Kees Luykx, oud-profvoetballer en nu analist bij ESPN, en Kees Jansma, voormalig sportverslaggever en perschef bij het Nederlands elftal. Tijdens de gesprekken met Kees Luykx werd onder andere gesproken over zijn tijd bij AZ en zijn samenwerking met Louis van Gaal. Ook kwam het onderwerp faalangst bij voetballers ter sprake, een tot nu toe onderbelicht thema.

Wandelende encycolopedie

Kees Jansma deelde zijn ervaringen als perschef met verschillende bondscoaches, waarbij hij Louis van Gaal noemde als zijn favoriete bondscoach om mee samen te werken. Sjoerd Mossou bleek een wandelende encyclopedie van het EK van 1988 te zijn, terwijl Eus hilarisch vertelde over de verschillen tussen de WhatsApp-groepen van zijn dochter bij hockey en zijn zoon bij voetbal. Al met al een zeer geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is!